Moto GP: Maestralna pobeda Markeza u Aragonu 1Foto: EPA-EFE/ JAVIER CEBOLLADA

Vozač Repsol Honde Mark Markez trijumfovao je na 14. trci sezone voženoj u Aragonu za VN Španije.

Iza njega su u neizvesnoj završnici prošli prošli pored „kariranih zastava“ Andrea Doviciozo u Dukatiju, odnosno Andrea Janone u Suzukiju.

Na trci koja je poznata po malom broju obilaženja videli smo ono baš suprotno – mnošto preticanja vodećih vozača, a ono poslednje i najvažnije bilo je delo Marka Markeza koji je na dva kruga pre kraja pretekao do tada vodećeg Dovicioza i odvezao besprekorna dva kruga, za još jednu pobedu u ovogodišnjem šampionatu, šestu ukupno, ovoga puta pred domaćom publikom.

Sam start je nagovestio kakvu ćemo trku gledati ovog popodneva, najbolje je startovao trećeplasirani Mark Markez koji je u prvoj krivini pak otišao preširoko, te kompromitovao putanju drugoplasiranom Horheu Lorencu koji je zbog toga i pao sa motora, a čitavu situaciju je najbolje iskoristio Andrea Dovicioco koji je nešto slabije započeo trku ali je samo prošao pored karambola koji je nastao na stazi i poveo trku sigurnom i brzom vožnjom.

Ipak, aktuelni šampion je ostao na manje od pola sekunde iza Dovicioza i konstantno vršio napade na Italijana, no popularni „Dovi“ je uvek uzvraćao udarac.

Ipak, na onaj poslednji Markeza nije imao odgovor, aktuelni šampion ga je obišao u trećem sektoru i pobegao na pola sekundi prednosti, a Doviciozu je ostalo samo da odbrani drugu poziciju isped Janonea.

Četvrti je kroz cilj prošao još jedan vozač Suzukija, Aleks Rins.

Nakon ovog trijumfa Mark Markez ima 72 poena prednosti u odnosu na Andreu Dovicioza, jedinog pratioca u borbi za šampionsku titulu.

Naredna trka vozi se na Tajlandu za tačno dve nedelje, a do kraja šampionata na programu je još 5 trka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari