Organizatori ove moto trke koja će se voziti i sutra i biće bodovana za nacionalni i balkanski šampionat su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.

 Sertifikovana staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“, na kojoj se vozi trka, duga je 3000 metara, široka 6-7 metara i ima devet krivina.

Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da zadovoljni podrže 60 takmičara, koji su u Zrenjanin došli iz cele Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zahvalio se Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, izrazio je nadu da će se na ovoj stazi već sledeće godine, voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat i da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji.