Mada je uz mnogo negativne pompe otišao iz Partizana, pre četiri godine, Lotar Mateus se iskreno obradovao jučerašnjem susretu sa crno-belima. Bivši trener našeg tima je čitavih sat vremena posle ostatka Salcburgove ekspedicije napustio teren u Džabel Aliju, na kojem su trenirala dva tima, jer se dugo pozdravljao sa igračima koji su te istorijske 2003.

Mada je uz mnogo negativne pompe otišao iz Partizana, pre četiri godine, Lotar Mateus se iskreno obradovao jučerašnjem susretu sa crno-belima. Bivši trener našeg tima je čitavih sat vremena posle ostatka Salcburgove ekspedicije napustio teren u Džabel Aliju, na kojem su trenirala dva tima, jer se dugo pozdravljao sa igračima koji su te istorijske 2003. igrali Ligu šampiona i ondašnjim saradnicima u stručnom štabu, pričao sa sportskim direktorom crno-belih Nenadom Bjekovićem, odgovarao na pitanja beogradskih izveštača sa priprema „parnog valjka“…

Odita za ugovor

Mada se još oporavlja od distorzije skočnog zgloba, Oibore Odita će predvoditi napad našeg tima protiv bečkog kluba. Iz vrlo praktičnog razloga. Ovdašnji Al Nasr, na čijem su stadionu crno-beli odradili prvih nekoliko treninga i odigrali jednu utakmicu, zainteresovan je za kupovinu nigerijskog fudbalera, on sam nema ništa protiv da karijeru nastavi u Dubaiju, u načelu su dogovoreni i finansijski detalji transfera, ostalo je „samo“ još da se Arapi na delu uvere u sportsko znanje ovog tamnoputog igrača.

– Radujem se svakom susretu sa starim prijateljima iz Partizana – objašnjava svoju, gotovo balkanski prisnu, srdačnost pri susretu sa ljudima iz Humske, nemački stručnjak, koji se svojevremeno, preko medija, preganjao sa Upravom zbog neisplaćenog novca.

U subotu sa Salcburgom

Posle ukrajinskog Dnjepra (1:1), formu crno-belih, na pripremama u Dubaiju testiraće i Salcburg iz Austrije, koji vodi trenerski tandem Đovani Trapatoni – Lotar Mateus. Duel sa timom, za koji nastupa bivši štoper Crvene zvezde i reprezentacije Milan Dudić, biće, prema najavi trenera Đukića, prva provera u kojoj na poluvremenu neće biti zamenjena kompletna postava. Veću minutažu dobiće oni koji bi trebalo da čine okosnicu najbolje postave u nastavku sezone. Meč počinje u 17.15 časova po lokalnom vremenu.

Trener jedine srpske ekipe koja je bila deo najjačeg i najbogatijeg klupskog takmičenja pamti, međutim, samo pozitivne stvari iz tog perioda.
– Nema svrhe vraćati se na okolnosti mog odlaska iz Partizana. Ta knjiga je zatvorena. Bitno je da se posle svega gledamo u oči i sećamo samo lepih stvari. Ipak sam s tim klubom napravio najveći uspeh u svojoj trenerskoj karijeri. Uvek ću biti zahvalan ljudima koji su mi pomogli da napravim to rezultatsko čudo.
Nekada najbolji fudbaler sveta ne isključuje čak ni mogućnost povratka na „mesto zločina“.
– Zna se koliko sam vezan za Srbiju. Žena mi je iz vaše zemlje, kum, brojni prijatelji… Stalno se, i rado, privatno vraćam u te krajeve. Ko zna, možda jednog dana to učinim i iz fudbalskih razloga. Sve je moguće.
Iako su ga profesionalni putevi vodili preko Mađarske i Brazila, nemački stručnjak uvek je pratio zbivanja u Partizanu. I sada je obavešten o svemu.
– Znam da Partizanu ne ide ove sezone. Ali, tako vam je i u životu. Ne može uvek da sija Sunce, ponekad mora i da padne kiša. Pozitivno je to što je Partizanova omladinska škola izbacila nekoliko kvalitetnih mladih igrača. Samo im treba dati šansu i vremena, biti strpljiv s njima. I rezultati će doći.
S istim optimizmom, Mateus govori i o planovima sadašnjeg kluba.
– Mnogi nisu verovali ni u Partizanov ulazak u Ligu šampiona, pa smo uspeli. Nadam se da ću, možda već sledeće godine, isto ponoviti i sa Salcburgom.
Najpoznatijem srpskom zetu ne manjkaju ni lične profesionalne ambicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari