Mrkela: Ključni igrači nisu spremni, kakve veze ima odlazak Stankovića sa povredama?! 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Sportski direktor Crvene zvezde ima svoje viđenje poslednjih rezultata i igara crveno-belih.

Posle duela sa Monakom, fudbalski prvak Srbije izgubio je i bitku na terenu Trabzona u Ligi Evrope (2:1).

„Želeli smo danas pobedu, nismo je ostvarili. Mislim da naši ključni igrači u ovom trenutku nisu u formi. Uz povređenog Ivanića, poluspremnog Pešića, Kataija… Sa boljom formom formom naših najboljih igrača mislim da bi stvari bile potpuno drugačije“, počeo je priču Mitar Mrkela posle meča na „Šenol Guneš“ stadionu.

Predstavnike medija je interesovalo kako je moguće da ekipa nije fizički spremna usred septembra, mesecima daleko od kraja sezone.

„Nisam rekao da nije spremna, već da neki ključni igrači nisu u formi, zbog povreda. Nisam rekao da su igrači nespremni“.

Funkcioner zaslužen za izbor kadrova u stručnom štabu i timu ne misli da je prolazak u nokaut rundu nemoguća misija.

„Za mene koji sam dugo godina u Zvezdi, što kao igrač, što kao fukcioner, svaki poraz je izuzetno težak. Naš cilj je da se plasiramo u narednu rundu Lige Evrope, nadam se da će biti bolja situacija u narednim utakmicama“.

U „prevodu“, Mrkela ni najmanje ne sumnja u kvalitet sastava sa „Rajka Mitića“. Šta više, ima razumevanje za njegovo trenutno stanje.

„Ne, mislim da imamo odličnu ekipu, da imamo odlične igrače. Svaki tim sa problemom koji mi imamo, a koji sam već rekao da imamo, može da se nađe u sličnoj situaciji“.

Srpske novinare interesovalo je i da li je aktuelna situacija na bilo koji način vezana sa odlaskom trofejnog trenera Dejana Stankovića.

„Ne znam kakve veze ima odlazak Dejana Stankovića za povredama Ivanića, Kataija i Pešića?“, uzvratio je pitanjem sportski direktor Crvene zvezde, beraspoložen da odmah posle meča komentariše crveni karton Kangve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari