Mrkela o povratku Maksimovića: Još uvek nismo blizu dogovora 1

Iznenađujuće je danas delovala vest koja je stigla iz Italije da Nikola Maksimović neće nastaviti karijeru u Lećeu, iako je sve već bilo dogovoreno, već da je blizu povratka u Crvenu zvezdu. Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, pak, tvrdi da dogovor sa 31-godišnjim štoperom još uvek nije postignut.

Maksimović je poslednju seoznu odigrao u Đenovi, tačnije, više je vremena proveo na rehabilitaciji nego li na terenu. Ipak, po ispadanju „grifona“ iz Serije A, 31-godišnji štoper odlučio je da promeni sredinu. Iako se i Kaljari raspitivao, na kraju je trebalo da se dogovori sa Lećeom, povratnikom u Seriju A.

Iako je delovalo da će dve strane oformiti saradnju, maksimović je iznenada promenio odluku, prevashodno zbog privatnih razloga.

Momak iz Bajine Bašte rešio je da u narednom periodu bude bliže kući; Zvezda je informisana o razvoju situacije i odmah je reagovala.

Uprkos tome što italijanski mediji tvrde da je dogovor postignut, Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, danas je demantovao takve navode.

„Nikola Maksimović je veliki igrač i uvek je interesantan Zvezdi. Igrao je na najvišem mogućem nivou. Međutim, u ovom trenutku nismo blizu dogovora. Šta će se desiti u narednih nekoliko dana, videćemo“, uverava Mrkela.

Uprkos tome što je Stefan Mitrović pojačao konkurenciju po krilima, Mrkela je najavio da će konkurencija u narednim danima biti pojačana u samom špicu napada, na mestu štopera, i izvesno desnog beka.

„Treba očekivati nova imena. Naše treće pojačanje je Stefan Mitrović. Još nema 20 godina, dolazi u okviru naše ideje da ubrzamo i podmladimo ekipu. On je krilo, odlikuje ga izuzetna brzina, pratimo ga poslednjih godinu dana. Bilo je priče da dođe prošle zime, to se nije realizovalo. Biće lepa budućnost Crvene zvezde. Najvažnije je da je sada ovde“, objasnio je Mrklea razloge dovođenja 20-godišnjeg fudbalera koji je deo života i kairjere proveo u Kanadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari