Mitar Mrkelafoto STARSPORT

Prepotencija obično nije saveznik, što su fudbaleri Crvene zvezde, a i njeni rukovodioci najbolje osetili protiv Voždovca.

Delovalo je, barem rezultatski, na početku sezone, da će fudbaleri Crvene zvezde ove takmičarske godine za ostatak konkurencije u Superligi predstavljati nepojamnu silu.

Iako igra baš i nije bila u dosluhu sa rezultatima, vodeći ljudi crveno-belih šepurili su se čaršijom poput pauna. Kao da od šume nisu videli drvo, za njih konkurencija u domaćim okvirima nije postojala. Čak je Zvezdan Terzić, prvi čovek kluba, išao toliko daleko da je Partizan u tom kontekstu otpisao još tokom letnjih priprema.

Ipak, realnost je takva da posle pet kola, Zvezda u leđa gleda TSC-u, dok je Partizan na minus dva, uz utakmicu manje.

Crveno-beli su na „Krovu“ doživeli debakl od najmlađe ekipe u Superligi ove sezone. „Zmajevi“ su u jednom trenutku vodili sa nestvarnih 3:0, ogolivši sve slabosti u taktici Baraka Bahara u kojoj je poslednja linija neretko na vetrometini. Doduše, dva od tri primljena gola direktno su produkti kikseva štopera Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića, dok je kod pogotka Neškovića Mijailović bio nedopsutivo pasivan i indolentan.

Jeste Zvezda napadala, imala i niz solidnih šansi, ali se videlo da joj nedostaje klasičan centarfor kao i daleko bolja rešenja na mestima štopera. Bahar je u foramciji sa trojicom pozadi, praktično otpisao bekove jer po krilima igra sa bočnim napadačima, praktično, a ne ovanzivno orijentisanim bekovima.

Takva taktička postavka vrlo je porazna u defanzivnim segmentima, što se odlično videlo protiv Voždovca.

Nakon doživljene blamaže, Zvezda Terzić se povukao u kancelariju, i kao po navici, poturio Mitra Mrkelu da se obrati javnosti, što i najčešće čini kad god je rezultatski efekat lošiji od očekivanog.

– Nećemo da pravimo preveliku dramu, porazi se dešavaju. Međutim, u klubu ćemo napraviti analizu. Utakmica sa Voždovcem nije izgledala onako kako smo planirali, ni u samoj igri našeg tima, naravno ni rezultatski – uverava sportski direktor Zvezde u kratkom razgovoru za Sportki žurnal.

Zvezda je izgubila u Superligi prvi put posle 699 dana. Poraz je nešto što je deo učešća i takmičenja, ali je način na koji je doživljen nešto što je vrlo problematično.

– Ono što u ovom trenutku mogu da zaključim u najkraćem: Zvezda ne može sebi da dozvoli luksuz da gubi utakmice u domaćem prvenstvu – stava je Mrkela.

Zvzeda u narendom kolu dočekuje Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari