FIFA World Cup 2022 - Group A Qatar vs Ecuadorfoto EPA-EFE/Martin Divisek

Polufinalne utakmice na Mundijalu u Kataru se bliže, a dosad smo na najvećem fudbalskom takmičenju na svetu imali priliku da vidimo uspone mnogih autsajdera, kao i padove ekipa koje su važile za favorite.

Osmesi na licima jednih i suze u očima drugih fudbalera obeležili su dosadašnji period takmičenja, a budno oko kamere uspelo je da uhvati mnoge od emocija koje su fudbaleri pokazivali.

Nije fudbal jedino što privlači pažnju tokom Mundijala. Maskota Laeb posebno je interesantna i privlači pažnju ne samo navijača koji se nalaze u Kataru, već i od onih koji utakmice prate preko malih ekrana.

Kada govorimo o navijačima, od njih smo navikli da na svim velikim sportskim takmičenjima budu kreativni po pitanju zastava, odeće koju nose, kao i šminke kojom oslikavaju lice. I na Mundijalu u Kataru pokazuju izuzetnu kreativnost.

Međutim, Svetsko prvenstvo ne krasi samo lepa atmosfera, sportski duh i fer-plej, već je na terenu bilo i dosta neprijatnih situacija među članovima suprotnih selekcija.

I pored svih negativnih situacija, ono po čemu će ovo prvenstvo biti upamćeno ipak je radost nakon utakmica, pogotovo u slučaju ekipa koje su važile za autsajdere.

A posebnu setu stvara činjenica da neki od najboljih fudbalera u istoriji na ovom Mundijalu igraju svoj „poslednji ples“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari