Stefan Jović se vraća u Evroligu; dobre partije u dresu Srbije pobedile godine i povrede 1Foto: Starsport.

Odanost dresu reprezentacije Srbije za Stefana Jovića imaće težinu i klupskog transfera kojeg u suprotnom verovanto ne bi ni bilo.

Rođeni Nišlija trebalo bi da bude primer svima koji se svakog leta nećkaju da li da prihvate poziv da nastupaju u dresu Srbije. Stefan Jović nikada nije bio upitan. Neretko je i rovit dolazio na okupljanja, a ni to što je u najdražem dresu doživeo tešku povredu lista noge, zbog koje je skoro godinu dana pauzirao, nije ga razuverila da treba i dalje da igra za svoju zemlju.

Ni ovoga leta nije odstupio od svojih profesionalnih i patriotskih principa iako je imao ozbiljnih porodičnih problema.

Svestan da je bio jedina klasična opcija na plejmejkeru, uz podršku najmilijih, javio se selektoru Svetislavu Pešiću i na Mundobasketu dao nemerljiv doprinos osvajanju srebrne medalje.

Zbog svega učinjenog, iako u 33. godini života i sa hronologijom zdravstvenih problema, Jović će uskoro biti nagrađen evroligaškim ugovorom. Uprkos tome što još uvek ima oročenu saradnju sa Saragosom, privode se kraju pregovori dve strane posle kojih bi srpksi plejmejker trebalo da potpiše za Valensiju.

Jović je tokom letošnjeg produžetka saradnje sa Saragosom ubacio otkupnu klauzulu koja se odnosi na evroligaške timove. Valensija trenutno sa Saragosom završava sve formalnosti u vezi sa isplatom obeštećenja namerena da sa Jovićem iskompenzuje odsustvo Martina Hermansona, koji se ponovo povredio i odsustvovaće narendih meseci.

Islanđanin je pokidao ligamente kolena i prema prvim prognozama će na parket moći tek u martu.

Jović je prošlog decembra došao u Saragosu nakon ne baš uspešne epizode u Panatinaikosu i beležio je 8,7 poena i 4,2 asistencije u proseku na 25 minuta po meču.

Stefan Jović je košarkom počeo da se bavi u rodnom Nišu, potom je igrao za kraljevačku Slogu, kragujevački Radnički, Crvenu zvezdu, Bajern, Himki, PAO i Saragosu. U reprezentaciju Srbije je ušao kao član Radničkog kod selektora Aleksandra Đorđevića. Bio je deo srebrnih generacija na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. Igrao je i na Mundobasketu u Kini 2019. kao i na prethodnom SP.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari