Đorđević: Najznačajnija utakmica na šampionatu 1Foto:Beta-AP

„Argentina igra lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima… Čeka nas slična utakmica kao što je bila protiv Španije“, dodao je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije je danas stigla u Donguan, mesto gde će se sutra od 13.00 igrati protiv Argentine u borbi za polufinale Svetskog prvenstva.

Đorđević je naveo da su se, nakon pregledanog snimka utakmice protiv Španije, „pojavile razne stvari“, neke situacije koje nisu videli, sudijske odluke.

„Recimo, ta nedosudjena lična na Jokiću. Videlo se i na terenu, posle slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati“, rekao je Đorđević.

On je istakao da njegova ekipa zna šta treba raditi u ovakvim situacijama.

„Moramo potpuno mirno da uđemo u sledeću utakmicu. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu“, rekao je selektor Srbije.

Utakmica Srbija – Argentina igra se sutra od 13.00.