Brazilac Jago oduševio na Mundobasketu ali i zabrinuo zvezdaše (VIDEO) 1foto:FIBA basketball

Trijumfom nad Obalom Slonovače (89:77) košarkaši Brazila plasirali su se u drugu fazu Svetskog prvenstva.

Posle poraza od Španije, košarkašima Brazila meč sa Obalom Slonovače bio je od krucijalnog značaja. U odsustvu povređenog Neta, kojeg očekuje višemesečna pauza zbog povrede kolena na meču sa Iranom, Jago Dos Santos dobio je daleko više prosotra na mestu organizatora igre.

Novi plejmejker Crvene zvezde, bez obzira na visinu (178 cm) bio je ubedljivo najdominantniji košarkaš na terenu. Na sjajan način predvodio je saigrače do krucijalne pobede za mesto u drugoj fazi. Duel je završio sa 24 poena i 12 asistencija. Bio je to njegov najbolji učinak od početka Mundobasketa, ali i treća vezana utakmica na kojoj je imao dvocifreni košgeterski učinak. U duelima sa Španijom i Iranom ubacio je po 14 poena, prosečno beležeći i pet asistencija.

Navijače Crvene zvezde sigurno raduju njeogve dobre partije, međutim, onespokojio ih je kada je u trećoj četvrtini osetio bol u kolenu zbog kojeg je i napusito igru. I mada je delovalo da bi mogao da ostatak meča posmatra u civilu, poršlosezonski igrač nemačkog Ulma vratio se u igru u četvrtoj deonici zaigravši na maksimalnom broju obrtaja.

Posebno dominantan je bio u prvom poluvremenu kada je dao 19 poena od toga pet trojki iz isto toliko pokušaja.

Pored Jaga, sjajan je bio Tim Soareš sa 15 poena, Bruno Kabačo je dao 12. Kod Obale Slonovače Sedrih Bah je ubacio 13 poena.

Iz grupe G dalje su otišli Španija i Brazil. Oni će u drugoj fazi igrati protiv Kanade i Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari