MUP Hrvatske tvrdi da je dostavio grčkoj policiji 4. avgusta sve prikupljene informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Atinu 1Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske dostavilo je 4. avgusta grčkoj policiji i policijama država koje se nalaze na ruti proputovanja bezbenosno interesantne informacije o navijačima, objavljeno je danas u Zagrebu posle tuče pristalica Dinama s domaćim navijačima u Atini u kojem je ubijen jedan Grk.

„Hrvatska policija je 4. avgusta 2023. sve prikupljene bezbednosno interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku putem međunarodnih kanala Europola i Interpola dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja – Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu“, saopštio je MUP Hrvatske.

Saznanja takve vrste, navodi MUP, razmenjuju i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. avgusta između 3:00 i 6:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji registrovala 120 hrvatskih državljana i 21 vozilo.

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima, a prikupljaju se obaveštenja radi utvrđivanja svih okolnosti, prenela je Hina navode hrvatske policije.

Hrvatska Vlada je ranije danas najoštrije osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam uoči utakmice zagrebačkog Dinama i grčkog prvaka AEK, izrazivši najdublje saučešće porodici ubijenog mladića.

Odlukom UEFA utakmica 3. pretkola Lige šampion odložena je zbog sinoćne tuče u kojoj je jedan navijač ubijen, osam osoba je povređeno, a 98 je uhapšeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari