Božinović: Zabrana odlaska na fudbalske utakmice u Hrvatskoj navijačima Dinama vraćenim iz Grčke 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski ministar unutrašnjh poslova Davor Božinović izjavio je danas da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na fudbalske utakmice u Hrvatskoj navijačima Dinama (Bed Blu Bojsi) koji su se juče vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor posle letošnje tuče u Atini u kojoj je ubijen jedan grčki navijač.

On je, kako javlja Hina, rekao da, što se tiče hrvatskih institucija, sud na zahtev policije može doneti mere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na fudbalskim utakmicama, u trajanju od šest meseci do jedne godine.

„Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahteve sudovima u odnosu na sve osobe“, rekao je Božinović novinarima na međunarodnoj konferenciji o demografskim promenama u Evropi.

Te prijave se odnose na 20-ak pripadnika Bed Blu Bojsa kojima je sud u Atini ukinuo istražni zatvor, gde su proveli četiri meseca zbog 11 prekršajnih i krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tuču protiv navijača AEK.

Posredstvom međunarodne policijske saradnje, hrvatska policija prikuplja je podatke od grčkih vlasti o merama koje su izrečene puštenim navijačima, naveo je Božinović.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gde je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje, zbog čega je policija privela četiri osobe, poseća Hina.

„Te osobe su privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i danas će biti izvedeni pred prekršajni sud“,rekao je ministar Božinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari