Navijači Dinama, ukupno njih 30, koji se nalaze u grčkim zatvorima biće pušteno uz kauciju 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Još 10 navijača Dinama, ukupno njih 30, koji se nalaze u grčkim zatvorima biće pušteno uz kauciju, javlja Hina pozivajući se na grčku agenciju ANA, a u Zagrebu se očekuje da će svi Bed Blu Bojsi, uhapšeni posle tuče s grčkim navijačima u avgustu, biti oslobođeni i stići u Hrvatsku do Božića, 25. decembra.

Grčke vlasti donele su ranije danas odluku da uz kauciju od po 1.000 evra puste slobodu 20 navijača Dinama.

Kao što je bio slučaj sa prethodno 20 oslobođenih, tužilaštvo je i za dodatnih 10 odredilo zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i isti iznos pojedinačne kaucije.

Grčki mediji navode da je podneto 95 zahteva za puštanjem na slobodu.

„Zahtjevi za puštanje preostalih 65 Hrvata koji su još u zatvoru biće razmotrni u sledećim satima“, objacila je ANA.

Dinamovi navijači (BBB) u istražnom zatvoru su od avgusta ove godine zbog učešća u sukobu sa navijačima grčkog AEK u kojima je poginuo jedan navijač atinskog tima.

Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani pred grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

Uhapšeni Bed Blu Bojsi raspoređeni su u 14 zatvora širom Grčke, a zasad nije poznato kako i kada će se vratiti u Hrvatsku, navodi Hina.

“Prvih 10 ili 20 bi moglo na slobodu najranije u ponedeljak. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga”, rekao advokat hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je večeras u Dnevniku HTV kako veruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebalo da stignu u Hrvatsku.

„Treba nam svima strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući“, poručio je hrvatski ministar pravosuđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari