Navijači Dinama ostaju u grčkim zatvorima još šest meseci: Prilikom dovođenja na sud vređali novinare i policiju, pokazivali srednji prst 1Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Navijačima Dinama, koji su pohapšeni posle nereda u Atini tokom kojih je poginuo jedan navijač AEK, provešće još najmanje pola godine u zatvoru, odlučio je sud u glavnom gradu Grčke.

Kako je preneo zagrebački “Večernji list”, Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave.

„Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu“, rekao je njihov advokat.

Do tada će proći barem polovina roka od 18 meseci koliko istraga maksimalno može da traje.

Ukupno 102 hrvatska navijača nalaze se u zatvorima po Grčkoj, gde su uhapšeni u avgustu zbog nereda uoči utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AEK-a, u kome je ubijen navijač grčkog kluba.

Grčki advokat većine navijača Dinama Atanasios Kaimenakis, nekada i sam pripadnik navijačke grupe Panatinaikosa, rekao je posle završetka ispitivanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupo 90 koliko ih zastupa, ne postoje nikakvi materijalni dokazi, ni video snimci, ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru.

„Naša je odbrana čvrsta, apelujem na porodice mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posetio Bed Blu Bojse u zatvorima, čuvari su mi rekli da su izuzetno disciplinovani i da se lepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih“, rekao je Kaimenakis.

Navijači Dinama ostaju u grčkim zatvorima još šest meseci: Prilikom dovođenja na sud vređali novinare i policiju, pokazivali srednji prst 2
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BELTES

Međutim, navijači su prilikom dovođenja pred sud iz policijskih marica okupljenima uzvikivali najgore psovke i kroz prozore pokazivali srednji prst, prenela je Hina.

Nezvanično se saznaje da bi oko 15-ak dana moglo da potraje čitanje žalbi, na čemu će raditi brojni prevodioci. Pred sudiju izlazi još 44 pripadnika Bed Blu Bojsa, dok će preostali svoje iskaze dati u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari