Nastavlja se ispitivanje navijača Dinama u Atini: Kad se mogu očekivati prve sudske odluke 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Na sudu u Atini i danas će biti nastavljeno ispitivanje navijača Dinama iz Zagreba osumnjičenih za navijačke nerede u avgustu u kojima je stradao jedan AEK-ov navijač.

Njih 38 već je u ponedeljak dobilo priliku dopuniti svoje odbrane nakon što su u istrazi sprovedena DNK i daktiloskopska veštačenja u kojima protiv njih nisu pronađeni novi dokazi, prenosi N1 Zagreb.

Mogli su se izjasniti i o svojim zahtevima za ukidanje istražnog zatvora, ali advokati koji su nakon ročišta dali izjave medijima, kažu kako ne veruju da će sud o njima odlučivati ove nedelje. Eventualno, prve odluke bi mogle biti donete do katoličkog Božića.

Istovremeno, premijer Andrej Plenković najavio je da dobre vesti za BBB koji su pod istragom u Grčkoj, očekuju već sredinom ove nedelje. Pri tome, kao ni ranije kada je najavio dobre vesti za osumnjičene hrvatske državljane, nije precizirao o čemu se radi i na čemu temelji svoj optimizam.

Advokati okrivljenih ne žele da komentarišu političke pritiske u ovom slučaju, već ističu kako je borba protiv optužbi moguća jedino pravnim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari