Muratoglu, jedan od najboljih teniskih trenera na svetu: Zdrav Rafa je uvek favorit na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Rafael Nadal pokušaće u 2024. godini da nadoknadi propušteno iz tekuće sezone u kojoj je Novak Đoković uspeo da ga prestigne po broju osvojenih grend slem trofeja.

Nadal je pre nekih mesec dana počeo da trenira na teniskom terenu i polako se priprema za izazove u 2024. godini. Tekuću sezonu je propustio zbog zdravstvenih problema i nema sumnje da će imati ogorman motiv da se ponovo dokazuje, uprkos tome što će tada imati 38 godina.

Špabac je najavio da će mu iduća, ujedno biti i poslednja godina u sjajnoj kairjeri, međutim, ukoliko bude i trofejna, ne bi bilo iznenađenje da promeni odluku.

Patrik Muratoglu, jedan od najboljih trenera na svetu, koji je uspešno sarađivao sa Serenom Vilijams i Holgerom Runeom, smatra da oporavljeni Rafael Nadal i te kako može biti takmac za najveće svetske torfeje.

– Najveće je pitanje koliko će Rafa biti zdrav u 2024. godini, da ga ne muče povrede. Ako ne bude osećao bol i bude mogao da igra najbolje što može, biće veoma opasan, favorit na Rolan Garosu.

Muratoglu je razmišljanja da Nadal na Australijan openu ipak neće puno forsirati.

– Ne verujem da će biti potpuno spreman za Australiju. On će samo možda poželeti da vidi koliko mu nedostaje da bude potpuno fit za Rolan Garos. Koliko je blizu ili daleko. Mada, ako vidi da je mnogo daleko od prave forme, ne verujem ni da će igrati. Nadalu sigurno nije želja da bude 20. na svetu.

Sjajni stručnjak smatra da će Nadal postepeno podizati formu zašta će mu biti potrebno da dosta vremena porvede na teniskom terenu.

– Koliko sam razumeo, Nadal želi da se sprema bez pritiska, da ljudi veruju kako će on samo da se pojavi da bi rekao zbogom. Ali, to nije njegov stil. Rafa je pravi Rafa samo kada igra punom snagom. Imaće dovoljno vremena da se za to spremi. Gledajući u prošlost, on je tip igrača kojem je potrebno da provede dosta vremena na terenu.

Nadal je van terena još od Australijan opena koji je odigrao na početku 2023. On je već na proleće objaivo da će propustiti kompletnu sezonu kako bi se oporavio od povrede.

Njegov fokus biće na sledeće leto, kada će se igrati Rolan Garos, a malo posle toga i Olimpijske igre upravo na istim terenima od šljake u Parizu na kojima je gotovo nepobediv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari