Murinjo doveo iskusnog kreativca Porta 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Daleko je Roma od zone Lige šampiona do koje želi da dođe na kraju sezone u Seriji A. Poslednji poraz od Juventusa i prosutih 3:1 (crno-beli u poslednjih 20 minuta preokrenuli na konačnih 3:4) uverili su Žozea Murinja da pod hitno mora da osveži linije tima. Nakon Mejtlanda Najlsa iz Arsenala, večeras se na saradnju makar do kraja sezone obavezao i iskusni kreativac Porta, Seržo Oliveira.

Portugalac će do kraja sezone igrati kao pozajmljeni igrač Porta. Ukoliko bude ispunio očekivanja, Roma će otkupiti Oliveiru za obeštećenje od 13.000.000 evra. Aktuelna pozajmica koštaće Rimljane okruglo 1.000.000 evra.

„Neverovatno je biti ovde u ovom velikom klubu. Roma je oduvek pokazivala iskreno interesovanje za mene i sada želim da pokušam odmah da pomognem timu, kako bismo ostvarili ciljeve i nastavili da razvijamo pravi mentalitet. Siguran sam da će mi moji novi igrači, sa kojima jedva čekam da radim, pomoći da se dalje usavršavam kao igrač“, poručio je Seržo Oliveira.

Za angažovanje igrača koji ima i 13 nastupa za seniorsku selekciju Portugalije odgovoran je prvi operativac u sportskom sektoru Rome, njegov sunarodnik, Tijago Pinto.

„Seržo Oliveira je igrač koji će doneti kvalitet i karakter našoj ekipi. Osvojio je mnogo trofeja tokom svoje karijere i stekao iskustvo na najvišem nivou predstavljajući klub i svoju zemlju u nekim od najvažnijih takmičenja na svetu. Njegova želja da se priključi Romi je bila presudna. Verujemo da je veoma važno da dovodimo igrače koji žele da igraju za ovaj klub“, naveo je Tijago Pinto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari