Murinjo: Naš napadački potencijal je nula 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Roma polako ali sigurno postaje tim za središnji dom Serije A. Videlo se i u poslednjm kolu da jednostavno ove sezone nije dorasla najboljim ekipama poput Intera. Milanezi su se prošetali Rimom (0:3), a Žoze Murinjo je, iznenađujuće, mirno prihvatio debakl svoje ekipe.

Realnost za Žozea Murinja i njegovu ekipu bez Abrahama, Karsdorpa, El Šaravija, Pelegrinija i još par igrača bio je ubedljiv poraz. Svestan je toga i Portugalac.

„Inter je snažniji od nas u normalnim uslovima, a u okolnostima koje nisu prirodne, mnogo je snažniji od nas. Prošle sezone imali su 29 poena više od Rome. Danas, bez povređenih i suspendovanih igrača, bilo je jako, jako teško“, naveo je Murinjo.

Premalo pretnji po gol Samira Handanovića režirao je Romin napadački dvojac Eldor Šomurodov – Nikolo Zaniolo. Epilog je bio jedan udarac u okvir gola.

„Naš napadački potencijal bio je nula. Vrlo je važno postići gol, nismo imali mnogo prilika. Našli smo se u tri šanse i nismo pogodili“, razočaran je portugalski stručnjak.

Bez obzira na to što je kadrovski morao da krpi odbranu, sa igračima kojima određene pozicije nisu prirodne, poput Ibanjezovog mesta u veznom redu, Murinjo je stava da načini na koji su primili prvi i treći gol jednostavno nisu prihvatljivi.

„I kada ste prinuđeni da u odbrani igrate sa Ibanjezom i nekolicinom na pozicijama na koje nisu naviknuti, i dalje ne smete primiti golove kakvi su bili prvi i treći. Jednostavno ne smete“, kategoričan je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari