Doček svetskih šampionki u odbojci: MVP Tijana Bošković obećala evropsku titulu, a selektor Santareli da će bolje govoriti srpski 1foto: Starsport

Više hiljada ljudi skupilo se ipred Skupštine grada Beograda da pozdravi planetarne šampionke, koje su tron odbranile sa rekordnih 12 pobeda.

Kako to višedecenijska praksa nalaže, Beograđani i njihovi gosti iz ostatka Srbije i Republike Srpske svaki uspeh sportista proslavljaju ispod čuvenog balkona u srcu srpske prestonice.

Ovog puta su to bile odbojkašice, jer su na impresivan način odbranile titulu iz Japana 2018. goodine, tako što su za nekoliko nedelja u Holandiji i Poljskoj izgubile samo pet setova.

„Svakog dana smo osećale jaku podršku. Za nas je uvek bila i biće velika čast da igramo za našu zemlju. Čvrsto verujemo da ćemo se i sledeće godine videti na istom mestu, istim povodom (posle prvenstva Evrope, prim. aut)“, obratila se egzaltiranoj masi Tijana Bošković, koju su mladi i stari zemljaci sačekali ovacijama i uzvicima MVP, kada se na terasi pojavila zvanično najbolja igračica poslednjeg SP.

Posebne aplauze donio je Danije Santareli, jer je Italijan već u prvoj godini svog selektorskog angažmana doneo jedan od najvrednijih trofeja našoj odbojci. Kao da je on a ne berićetni Zoran Terzić 20 godina (bio) zadužen za igru Orlica.

Doček svetskih šampionki u odbojci: MVP Tijana Bošković obećala evropsku titulu, a selektor Santareli da će bolje govoriti srpski 2
Foto: Beoinfo

„Znao sam da je ova reprezentacija neverovatna, da su devojke neverovatne. Hvala mom stručnom štabu na neverovatnom poslu, na razmišljanju o taktici. Napravili smo fantastično sinergiju“, obratio se publici na engleskom jeziku Santareli, nakon što je izjavu počeo sa „dobro veče“ i par puta na našem jeziku izgovorio „devojke“, koje su ga osmesima pratile postrojene u pozadini.

„Obećavam da ću pred sledeći dolazak ovde naučiti nešto novo na srpskom jeziku“, rekao je Italijan.

Čast da stane ispred mikrofona dobila je i najbolja tehničarka prvenstva Bojana Drča.

„Lakše mi je bilo da igram finale SP, nego da pričam pred vama. Hvala vam za neizmernu ljubav, podršku. Ovo zlato je vaše i hvala vam još jednom na svemu“, rekla je iskusna odbojkašica.

Teodori Pušić nije bilo ravne na poziciji libera na upravo zavrčenom takmičenju.

Doček svetskih šampionki u odbojci: MVP Tijana Bošković obećala evropsku titulu, a selektor Santareli da će bolje govoriti srpski 3
Foto: Beoinfo

„Hvala vam na podršsci, na navijanju, na svim lepim porukama, ovih 12 pobeda je tu zbog vas“, rekla je pripadnica starije garde među novim (starim) vladarkama planetarne ženske odbojke.

Kojima je prvo upriličen svečan prijem od strane prestoničkih čelnika, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, a onda žurka na otvorenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari