Na dan meča sa Crvenom zvezdom, Škoti pišu o mogućem odlasku Morelosa 1EPA-EFE/ROBERT PERRY

Škotskim medijima, barem tako deluje, večerašnji revanš osmine finala Lige Evrope na stadionu „Rajko Mitić“ kao da nije u fokusu. Ili smatraju da je rezultat iz Glazgova (3:0) težine i vrednosti sigurnog prolaska u četvrtfinale ili su pak više fascinirani mogućnošću da najbolji centarfor „policajaca“ na leto promeni sredinu. Na dan revanša, tamošnji mediji objavili su tekst o tome da je Kolumbijac promenio menadžersku agenciju i da će za par meseci sigurno napustiti Rendžers.

Dejli rekord je objavio da Morelosu ugvoro traje još godinu dana, a s obzirom na to da je nedavno promenio menadžersku agenciju njegovi potezi jasno ukazuju na to da je spreman za neke nove fudbalske izazove.

Morelos je u Rendžers stigao 2017. iz Helsinkija za 1.200.000 evra, posredstvom portugalskog agenta Pedra Kaišinje, ali je nedavno odlučio da za brigu o daljoj karijeri angažuje firmu Fut Fil iz Španije, koja među klijentima ima Lautara Martineza, Ašfrafa Hakimija, Borhu Majorala, Gonzala Viljara…

Morelos je još 2020. imao konkretnu ponudu francuskog Lila, ali je Rendžers tada tražio oko 16 miliona evra za obeštećenje. Pisalo se i o tome da Mančester siti prati fudbalski razvoj Kolumbijca, međutim konkretniji koraci nisu napravljeni.

S obzirom na to da uskoro ulazi u završnu godinu ugovora, za pretpostaviti je da će „policajci“ na leto biti spremni i za ponudu od nekih deset miliona evra kako bi barem delimično izdejstvovali kompenzaciju prilikom odlaska najboljeg centarfora.

Morelos se, pak, nada transferu u neki od klubova iz „liga petice“.

Kolumbijac je za četiri i po sezone postao najefikasniji igrač Rendžersa ikad na međunarodnoj sceni sa 29 golova, a ukupno ih je dao 113 u 222 nastupa za škotski klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari