Na Dinamo pametno i bez žurbe 1

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope uverio je sve u taboru crveno-belih kako ne treba igrati kada imaš vođstvo i vladaš situacijom na terenu.

 Fudbalere Vojvodine večeras očekuje revanš u Brestu(19.45, RTV1) protiv solidnog, ne i vrhunskog Dinama. Tim iz Belorusije ima matematičku i verovatno psihološku prednost, s obzirom da je na „Karađorđu“ izborio remi (1:1) po njihovom ukusu. Da bi prošli u plej-of Lige Evrope Novosađani moraju da trijumfuju ili izbore remi sa više golova u mestu na granici sa Poljskom.

– Po mom mišljenju, u Novom Sadu smo odigrali jako dobru utakmicu i bili bliži pobedi, ali smo nesrećno primili gol sedam minuta pre kraja. Međutim, pokazali smo da možemo da igramo protiv njih i da možemo da se plasiramo u plej of. Znamo njihove vrline i mane, kao što i oni znaju naše. Radi se o dobrom i kvalitetnom timu, ali to se može reći i za našu ekipu. Naša želja je da prođemo u plej-of i daćemo sve od sebe da pobedimo i obradujemo naše navijače – optimista je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Lalatović je u prvom meču postavio taktiku koja je bila u skladu sa modernim shvatanjem fudbala, ali i dovoljno riskantna. U vezi sa tim, za očekivati je da trener Novosađana pribegne opreznijoj igri, malo defanzivnijoj kako bi sprečio prodore rivala po bokovima, pogotovo što na desnom beku nema hitronogog igrača, sklonog da se više puta ponavlja po svojoj strani. Postoji najava da će određeni broj navijača Vojvodine stići u Brest, grad na granici sa Poljskom u kome Dinamo igra međunarodne mečeve, iako je klub iz Minska.

– U prvom poluvremenu protiv Dinama, navijači su nam pomogli da odigramo onakav presing i kad god imamo takvu podršku, ja se ne bojim nikoga. Značiće nam njihova podrška u Brestu i nadam se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti pobedu i izboriti plasman u plej of za Ligu Evrope – poručio je Lalatović, koji je pred put u Belorusiju ekipu odveo na dvodnevni karantin na Frušku goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari