Na Ostrvu je najzanimljivije 1Foto: EPA/NIGEL RODDIS

Dok je u većini najjačih evropskih liga borba za titulu praktično rešena, navijači koji vole neizvesnost najviše će uživati gledajući Premijer ligu i Bundesligu.

Najveća drama odvijaće se u poslednja tri kola u Premijer ligi, gde Mančester siti ima samo bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

„Građani“ su u blagoj prednosti zato što više ne moraju da brinu o Ligi šampiona, gde ih je u četvrtfinalu izbacio Totenhem, dok „crvene“ tek očekuju teški polufinalni okršaji s Barselonom. „Građani“ su u velikoj prednosti i zbog toga što su u 35. kolu pregrmeli gradskog rivala, Mančester junajted, koga su pobedili na gostujućem terenu (2:0). Oba kluba do kraja igraju protiv na papiru slabih rivala, a Liverpul ima malu prednost što će u tri kola dva puta biti domaćin. „Crveni“ najpre dočekuju Hadersfild, pa gostuju NJukaslu, a na kraju kod kuće igraju protiv Vulverhemptona. Siti najpre gostuje Barnliju, zatim dočekuje Lester, a na kraju ide na noge Brajtonu.

Velika borba odvijaće se i u poslednja četiri kola u Bundesligi. Iako je Borusija Dortmund veći deo sezone vodila na tabeli, trener Bajerna Niko Kovač uspeo je da drastično popravi rezultate i u finišu prestigne „milionere“ kojima sada beži za samo jedan bod. Za Borusiju bi ključni rezultat mogao da bude u sledećem kolu protiv Šalkea koji se bori za opstanak, ali koji ima ekipu koja svakome može da uzme bodove. Za Bajern bi „kost u grlu“ mogao da bude Ajntraht koji je ove sezone napravio sjajne rezultate i u Ligi Evrope, a za koji inače igraju srpski reprezentativci Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Luka Jović. Bavarci klub iz Frankfurta dočekuju 18. maja, u poslednjem kolu Bundeslige.

U ostalim ligama petice stvari su praktično rešene. Juventus je već osvojio Seriju A u kojoj na pet kola do kraja ima 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli. U Španiji je teško poverovati da će Barselona ispustiti u četiri preostala kola devet poena prednosti ispred Atletiko Madrida. Pari Sen Žermen je odavno osvojio titulu u Francuskoj, a na pet kola do kraja ima 19 bodova prednosti u odnosu na Lil koji je na drugom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari