Na pobedu, a dobar je i remi 1Foto: FK Partizan

Da bi opstao u borbi za Ligu Evrope i uhvatio priključak sa Crvenom zvezdom u prvenstvu, Partizan mora bitno da promeni svoj fudbal i to odmah i sada, ali kako se radikalni rezovi ne izvode preko noći, pitanje je šta i koliko crno-beli realno mogu u ovom trenutku.

Ipak, večerašnje gostovanje Nordsjelandu trebalo bi da nagovesti smer „parnog valjka“ posle smene trenera Miroslava Đukića i dolaska Zorana Mirkovića.

– Ekipa je u daunu, a taj voljni momenat jedan od segmenata na kojem treba raditi – nekadašnji defanzivac i vrlo visoko pozicionirani funkcioner kluba iz Humske, a sada komandant prvog tima srpskog vicešampiona ne ustručava se da prizna ono što svi vide.

Bonus problem je ovdašnji manir potcenjivanja protivnika izvan pet top evropskih liga, pojačan narcisoidnim doživljajem sopstvenih kvaliteta. Mirkovićeva očekivanja od meča u Danskoj su nešto izbalansiranija.

– Partizan mora da ide na pobedu, mada mislim da bi nam odgovarao i remi.

Za ishod se pitaju i Danci, o čijim kvalitetima doskorašnji pomoćni trener u stručnom štabu najjače reprezentacije Crne Gore ima visoko mišljenje.

– Gledali smo njihove poslednje četiri utakmice. Ukratko, Nordsjeland ima dobru, mladu, poletnu, motorički izuzetno potkovanu, brzu i agresivnu ekipu, posebno opasnu iz kontranapada – popularni Batica ni kao igrač nije voleo da duži s pričom za medije, pa ni pre puta za Dansku nije novinarima naširoko objašnjavao viđene prednosti i nedostatke protivnika u drugom kolu kvalifikacija za LE.

Na taj način je otkrio deo taktike za prvih sat i po „rvanja“ sa ekipom, koja je u seriji od 12 duela bez poraza, računajući pripremne testove, utakmice u domaćem šampionatu i trci za LE.

– Možemo da im se suprotstavimo dobrom postavkom, istom takvom trkom i brzinom. Pred nama je težak zadatak, ali mislim da smo spremni. Verujem da nam treba jedna dobra utakmica da bismo se konsolidovali – optimista je Mirković, uprkos tome što je imao tek tri treninga za rad sa Stojkovićem, Pantićem, Jankovićem, Miletićima i ostalima i, kako sam kaže, potrošio ih „samo na neke detalje u postavci“.

Ostalo ćemo videti na stadionu u Farumu: kojoj to jedanaestorki najviše veruje u ovom trenutku, da li će menjati formaciju, hoće li eksperimentisati sa pozicijama pojedinaca, koji prvotimci a koji sistem igre su mu rezervno rešenje, koliko je u stanju da svoju ratničku energiju prenese na tim…. Pa i izbegne zamke igranja na veštačkoj travi stadiona učesnika grupne faze Lige šampiona u sezoni 2012/2013.

Tošiću operisan meniskus

Zoran Tošić već neko vreme ne konkuriše za tim, a posle jučerašnje operacije meniskusa u Augzburgu predviđa se da će mu biti potrebno oko dva meseca za oporavak. Tek onda će se videti kakvi su efekti zahvata čuvenog Urliha Beniša, odnosno da li je povreda iz prvog kola aktuelne Superlige postala prošlost i kada će prošlogodišnji povratnik u Humsku moći da se vrati u pogon.

Vazura očekuje zanimljive ponude

Generalni direktor Miloš Vazura tvrdi da prelazni rok u Humskoj još nije gotov.

– Očekujem da za sedam dana, kada prelazni rok ulazi u finiš, bude zanimljivih ponuda. Ima tu igrača koje smo spremni da prodamo, za neke nismo spremni, ali videćemo od ponuda. Nisam upućen u to da dovodimo još nekog. Ne znači da nećemo – kaže prvi operativac Partizana, koji se u nekoliko prelaznih rokova nije baš obogatio od odlazaka igrača, pa bi mu (oko) 4.000.000 evra od eventualnog ulaska u LE zapušilo rupe u budžetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari