Na pobedu u Talinu iz hiljadu razloga 1Saša Zdjelar foto Starsport

Fudbaleri Partizana igraju danas (16.30) u Talinu sa Florom meč 5. kola Lige konferencija, duel u kojem mogu da obezbede plasman u eliminacionu fazu ovog takmičenja.

Crno-beli su trenutno na drugom mestu na tabeli Grupe B i dva kola pre kraja imaju pet bodova više u odnosu na Floru i Anortozis, tako da bi pobedom i teoretski obezbedili igranje u Evropi na proleće, ali bi i osvajanjem jednog boda stigli nadomak cilja.

– Moramo da idemo na sva tri boda iz hiljadu razloga. Možete da izvučete zaključke šta to znači. Videli smo da je hladno na Baltiku, padao je sneg, nadamo se da će teren biti dobro pripremljen, ali odlazimo sa jasnim ciljem – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

U prvoj utakmici ova dva rivala koja je odigrana pre skoro dva meseca u Beogradu ekipa trenera Aleksandra Stanojevića je lako stigla do pobede (2:0), ali je estonski šampion i tada pokazao da se radi o fizički i taktički solidnoj ekipi.

– Flora retko gubi u Talinu. Pogledajte evropske utakmice na njenom stadionu, o prvenstvu Estonije da ne govorim. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo, bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačija utakmica – smatra Stanojević, i dodaje da će današnji rival biti znatno jači jer se u ekipu vratio Rauno Sapinen.

– Sapinen je najbolji strelac Flore. Generalno, to je tim koji igra drugačije kod kuće, sigurno će pokušati da bude dominantniji nego u Humskoj, zavisi koliko ćemo joj to dozvoliti. Sapinen jeste najveća opasnost po nas, ali ima Flora dosta iskusnih fudbalera, sa velikim evropskim iskustvom. Radi se o opasnoj ekipi.

U prvom meču posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija Partizan je pobedio Vojvodinu, a u narednih 20 dana odigraće još sedam utakmica.

Prvi stručnjak crno-belih najavljuje da će na utakmici u Talinu Lazar Marković i Nemanja Jović biti van tima zbog velikog broja utakmica u predstojećem periodu.

– Sad idemo u smeru stabilizacije, posle Flore gostujemo Voždovcu, Dubočici u kupu, imamo prvenstveni meč sa Novim Pazarom i evropski sa Anortozisom. Iz tog razloga ćemo i tim za meč u Talinu praviti u odnosu na dve utakmice, ono što nas očekuje u nedelju. Primera radi, Lazar Marković nije u potpunosti spreman, čuvamo ga što duže možemo, dok Nemanja Jović opet ima problem sa kolenom – objasnio je Stanojević.

Partizan je u Talin otputovao bez bolesnih Igora Vujačića i Bibrasa Natha, kao i povređenih Filipa Holendera, Nikole Terzića i Ivana Obradovića. U ekipu se vraća desni bek Marko Živković, koji nije igrao u poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Vojvodine.

Zdjelar: Važan meč za ambicije

Vezni igrač Partizana Saša Zdjelar kaže da bi pobedom u Talinu ekipa ostvarila jedan od ciljeva koje je klub zacrtao pre početka sezone.

– Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz– rekao je Zdjelar.

Sa Dubočicom u Nišu

Utakmica osmine finala Kupa Srbije između Dubočice i Partizana 1. decembra sa početkom u 16.15  neće se igrati u Leskovcu već u Nišu, zbog velikog interesovanja publike, ali i njene sigurnosti.

„S obzirom da ne postoje uslovi za bezbedno odigravanje meča u Leskovcu, a zbog velikog interesovanja navijača, odlučili smo da meč preselimo u Niš“, poručili su iz uprave leskovačkog kluba.

Grupa B

Flora – Partizan       16.30

Anortosis – Gent     21.00

Gent   4          3          1          0          10

Partizan         4          2          1          1          7

Flora   4          0          2          2          2

Anortosis      4          0          2          2          2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari