Na poštedi do Portlanda 1Foto. EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Trener Denvera Majk Meloun odlučio je da srpski reprezentativac preskoči prvu pripremnu utakmicu Nagitsa, a veliko pitanje je da li će uopšte nastupiti do zvaničnog početka sezone.

Denver večeras započinje mini seriju pripremnih mečeva za novu sezonu u NBA ligi. Nagitsi gostuju u Portlandu, a trener Majk Meloun saopštio je da na tom duelu neće nastupati Nikola Jokić.

Centar Denvera odradio je pripremni deo sa ekipom, oseća se dobro i spremno, ali je Meloun procenio da Jokić ne treba mnogo da se troši u predsezoni, jer je imao naporno leto. Na Mundobasketu u Kini nastupao je za reprezentaciju Srbije, što ga je dovoljno iscrpilo, a nakon toga nije imao mnogo vremena za odmor.

Denver posle nastupa u Portlandu očekuju još tri pripremne utakmice pred start nove sezone. Gostovaće Los Anđeles Klipersima u Stejpls centru 10. oktobra, četiri dana kasnije putovaće u Arizonu na meč sa Finiksom, a onda će poslednju i jedinu pred domaćim navijačima odigrati opet protiv Portlanda 17. oktobra.

Velika je verovatnoća da Jokić propusti sve te mečeve, izuzev možda poslednjeg duela, koji će Denver igrati pred domaćim navijačima. Upravo to će biti poslednja provera za prvi duel u novoj sezoni, 23. oktobra, u kojem će odmeriti snage baš sa Portlandom, ali na njihovom terenu.

Nikola Jokić prošle sezone bio je najbolji igrač Denvera – beležio je prosečno 20,1 poena uz 10,8 skokova, 7,3 asistencija i 1,4 ukradenih lopti po utakmici, a izabran je i u idealni tim NBA lige. Imao je 56 „dabl-dablova“ i 12 „tripl-dablova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari