Kako je minulu sezonu više proveo u posetama lekarima, nego na terenu bek i povremeni vezista Crvene zvezde Dušan Basta s razlogom od nastavka sezone očekuje mnogo na ličnom planu. Rad na pripremama u Marbelji i Nikoziji daju Basti za pravo da se nada da će na proleće biti onaj stari, a kako sam dodaje, možda još i bolji.

Kako je minulu sezonu više proveo u posetama lekarima, nego na terenu bek i povremeni vezista Crvene zvezde Dušan Basta s razlogom od nastavka sezone očekuje mnogo na ličnom planu. Rad na pripremama u Marbelji i Nikoziji daju Basti za pravo da se nada da će na proleće biti onaj stari, a kako sam dodaje, možda još i bolji.
– Dobro je što sam se mesec dana, zahvaljujući pauzi u prvenstvu, odmorio i fizički i psihički. Najvažnije mi je sada da se vratim u staru formu, da me zaobiđe sve ono što me je pratilo jesenas, da jednostavno igram, odbranimo „duplu krunu“ i da se vratim u reprezentaciju. Vredno sam radio na ovim pripremama i mislim da sam na dobrom putu da se sve što želim ostvarim – priča Dušan Basta.
Od leta 2006. pa skoro sve do kraja minule godine povrede su bile njegov stalni saputnik. Koštale su ga boljih igara sa mladima u Portugalu, šanse da zaigra na Mondijalu, kao i maltene čitave polusezone u Superligi.
– Na Evropskom prvenstvu za mlade povredio sam mišić kod prepona i nedovoljno oporavljen otišao na šampionat sveta u Nemačku. S obzirom na to da sam sa seniorskim reprezentacijom trenirao povređen, stradao je i primicač. Posle Mondijala vratio sam se u Zvezdu i tada me je stigao hronični umor i upala bukvalno celog tela. Nisam mašina, moralo je da dođe do toga, jer sam igrao neprestano na nekoliko „frontova“. Jedan dan sam samo osetio da ne mogu više. Strašno je to kada želite da igrate, ali telo vas jednostvano ne sluša – objašnjava Basta.

Remi i za kraj

Sa skorom od jedne pobede i dva remija, fudbaleri Crvene zvezde stavili su tačku na pripreme na Kipru. Posle trijumfa nad Pusanom i nerešenog ishoda sa Omonijom , crveno-beli juče su igrali 1:1 (0:0) i sa Dnjeprom. Ukrajinci su poveli u 61. minutu golom Šeršuna, a konačan rezultat postavio je Ailton u 86.

U odnosu na prethodna dva meča, ovaj nije doneo ništa novo u igri šampiona. Dok je odbrana solidno delovala, puno problema bilo je u vezi, a završni pas je trenutno jedna od glavnih „boljki“ Dušana Bajevića. Poslednju proveru pred nastavak sezone strateg Zvezde počeo je u najjačem sastavu, uz izuzetak jače prehlađenog Milovanovića, i u sistemu 4-5-1: Ranđelović, Anđelković, Gaj, Đorđević,Basta, Kastiljo, Georgijev, Trišović, Burzanović, Koroman, Đokić.

U nastavku Bajević je promenio ceo tim.

Baš zbog svih tih povreda, posle utakmica sa Milanom, te neigranja na gostovanju Liberecu, krenule su priče da je Dušan Basta u depresiji i da odbija da igra zato što je tokom letnjeg masovnog odlaska prvotimaca iz Zvezde on zadržan u klubu, uprkos tome što je imao nekoliko primamljivih ponuda iz Evrope.

Povratak u zoru

Ekspedicija Crvene zvezde doputovaće danas u Beograd oko 4 sata ujutru. S obzirom na to da će se kući vratiti u zoru, ponedeljak će za fudbalere šampiona biti slobodan dan. U ovih nekoliko preostalih dana do starta prolećnog dela polusezone, ekipa će svakodnevno trenirati, a postoji i mogućnost da izabranici Dušana Bajevića pre nedeljnog meča protiv Bežanije sa nekim od drugoligaških timova odigraju još jedan test-meč.

– Te priče su došle i do mene i sve je to velika laž. Ne razumem koja bi moja korist mogla da bude od toga da neigram. Nema logike i ne znam ko je izmislio takvu glupost. Istina je da sam na preporuku Valtera Zenge otišao sam u Bolonju kod doktora Nanija zato što su mi u Beogradu predlagali operaciju. Iskustvo koje sam imao od moje prve teže povrede govorilo mi je da ne činim to jer sam svojevremeno bio u Francuskoj i za nedelju dana zalečio prepone i vratio se kao nov – demantovao je kuloarske priče Basta.
Ipak, kako je već skoro tri godine u Zvezdinom seniorskom timu, a pre toga prošao sve kategorije crveno-belih, prirodno je da ipak planira da kad-tad napusti Marakanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari