Na redu je "laki luzer" 1Novak Đoković Foto: EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Posle dva lako dobijena duela sa rivalima daleko ispod njegovog teniskog znanja, renomea, iskustva i rejtinga, Novak Đoković ni danas u meču trećeg kola Rolan Garosa ne bi trebalo da ima specijalnih problema, sa malo poznatim Kolumbijcem Danijelom Elai Galanom.

Jeste 24-godišnjak iz Bogote uhvatio na krivoj nozi Amerikanca Tenisa Sandgrena (47. na ATP listi), ali oni što su pratili kvalifikacije na ovogodišnjem grend slemu u Parizu znaju da je 153. teniser u poretku muškog singla do te prilike došao kao tzv. srećni gubitnik.

Još upućenijim ljubiteljima „belog sporta“ poznato je i da ovaj desnoruki teniser nije napravio ništa vredno pomena u dosadašnjoj karijeri, pa mu je ovaj plasman u treću rundu nekog GS takmičenja najveći domet.

– Ne znam mnogo o njemu, da budem iskren. Nikad ga nisam gledao kako igra, tako da ću morati dobro da se pripremim. Znam da je igrao kvalifikacije, tako da ima dosta dobijenih mečeva u ovim uslovima, što mu je od pomoći. Igraćemo prvi put, on neće imati šta da izgubi. Biće to verovatno i njegov prvi meč na velikom terenu kao što su Šatrije ili Lenglen. Opasno je igrati protiv nekog prvi put. Mogu da se opuste i igraju najbolje što mogu. Ali sve može da ide i u drugom smeru – nikada ništa ne prepušta slučaju Đoković.

Uglavnom, opet će dužina i epilog meča zavisiti isključivo od Novakove inspiracije i koncentracije.

– Sigurno da je ovo jedna od najboljih sezona u smislu toga kako igram. I rezultati to pokazuju. Imam jasan cilj, znam šta da radim na terenu i van njega kako bih ga ostvario. Fizički nemam nekih poteškoća, stvari koje bi telesno mogle da me zabrinu- razmišlja Đoković, kome je cilj da pobedom na Rolan Garosu postane prvi teniser u Open eri s najmanje dva  trijumfa na svakom od četiri grend slema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari