Na redu završni testovi 1Foto: Rukometni savez Srbije

Posle pobede nad Tunisom u drugom kontrolnom meču od početka priprema, pretposlednjeg dana prošle godine, i više beogradskih treninga iza toga, najbolja muška rukometna reprezentacija Srbije izmestila se u Makedoniju, da bi danas i sutra odradila završne testove pred Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

– Dobro su nam došle utakmice sa Tunisom, iako smo bili bez četvorice igrača. Pokazali smo da ima dosta prostora za napredak. Drugo poluvreme utakmice u Smederevu smo odigrali baš dobro u oba pravca – ocenio je golman Vladimir Cupara uoči puta u Skoplje.

Utakmice sa selekcijom bivše jugoslovenske republike biće generalna proba za ono što „orlove“ čeka u duelima A grupe, sa Rusijom, Nemačkom, Francuskom, Brazilom i Južnom Korejom, a dobra vest za selektora Nenada Peruničića je priključivanje ekipi igrača iz nemačkih klubova: Nemanje Zelenovića, Miljana Pušice, Bogdana Radivojevića i Mijajla Marsenića.

– U Makedoniji će biti prilika da vidimo gde smo u ovom trenutku. Posle afričke selekcije, red je da se proverimo i sa jednom evropskom. Očekuje nas i mnogo navijača, lepa atmosfera pred Svetsko prvenstvo i pravi test. Prošle zime su nas Makedonci savladali na Banjici, a sada ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na njihovom terenu – najavio je prvi čuvar mreže Vive Klice iz Poljske i našeg državnog tima.

Odmah nakon ovih provera ili najkasnije do 8. januara stručni štab će skratiti spisak na 16 imena putnika za Berlin, gde srpska selekcija stiže 9. januara, da bi dva dana kasnije imala premijeru protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari