Na startu sa Tajlandom 1FOTO: OSS

Najbolje odbojkašice Srbije obišle su planetu da bi iz Brazila stigle u Makao, na drugi turnir premijernog izdanja Lige nacija, gde već danas sa Tajlandom igraju prvu od tri ovonedeljne utakmice.

– Posle dva puta od (po) dva dana najvažnije nam je bilo da devojke što bolje oporavimo od tog napora, ali paralelno sa tim smo radili i radimo na podizanju njihovih fizičkih sposobnosti. Dosta vremena provode u teretani, kako bi u narednom periodu bile sposobne da maksimalno odrade ono što se od njih očekuje – poručio je sa Dalekog istoka kondicioni trener Vladimir Banković.

Ekipi se u međuvremenu priključila kapitenka Milena Rašić, čije bi iskustvo i znanje trebalo da budu od velike koristi osvajaču poslednjeg kontinentalnog prvenstva i trećeg mesta u prošlogodišnjem Svetskom Gran priju.

– Spremna sam da pomognem koliko mogu u ovom trenutku. Sačekali su me jako dobri rezultati, jer su devojke dobile dve od tri utakmice i protiv domaćina dugo bile u igri. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu – kaže jedina srpska reprezentativka sa dve evropske klupske titule u karijeri, pošto je početkom maja sa turskom Vakifbankom odbranila tron u CEV Ligi šampiona.

Jovana Stevanović je bila jedan od važnijih aduta našeg tima u Barueriju, protiv Japana, Brazila i Nemačke, a od nje se puno očekuje i na današnjoj utakmici s početkom u 10.30 po srednjeevropskom vremenu, sutrašnjem susretu sa Poljskom (11.30) i u četvrtak protiv Kine (14.00).

– Iza nas je mukotrpno putovanje od 30 sati, sa jednog na drugi kontinent, ali nije nam ni prvi ni poslednji put. Oporavile smo se koliko smo stigle i nastavljamo borbu za bodove. Smatram da ćemo na ovom turniru igrati još bolje nego na prethodnom, sledeći put kvalitetnije nego sada i tako redom. Forma bi trebalo da se podiže sa svakom sledećom utakmicom – očekuje srednja blokerka Srbije, trenutno četvrtoplasirane selekcije u generalnom plasmanu 16 reprezentacija, iza Holandije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

Raspored drugog vikenda

1. kolo (danas): Srbija – Tajland, Kina – Poljska

2. kolo (23. maj): Srbija – Poljska, Kina – Tajland

3. kolo (24. maj): Srbija – Kina, Poljska – Tajland

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari