Na Zlatiboru prva etapa biciklističke Trke kroz Srbiju   1Foto: Opština Čajetina 

Zlatibor će 1. septembra ugostiti učesnike prve etape 60. Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, čiji je domaćin Opština Čajetina.

Start trke je u Istočnom Sarajevu, u Republici Srpskoj, a dolazak takmičara iz dvadesetak zemalja, nakon pređenih 170 kilometara, očekuje se oko 15 časova u centru Zlatibora.

Iz čajetinske opštine navode da je ta trka „samo jedna kockica u mozaiku saradnje Republike Srbije i Republike Srpske“.

Zbog trke, biće obustavljen saobraćaj od 14 do 17 časova na putu od ulaza na Zlatibor do hotela Palisad, pa se vozačima preporučuju alternativni pravci.

Ukupna dužina staze od Istočnog Sarajeva do Novog Sada je 450 kilometara, a trku su ove godine podržali opštine Istočno Sarajevo, Čajetina i Mionica, kao i gradovi Beograd, Požarevac, Zrenjanin i Novi Sad.

Trka kroz Srbiju je uvršćena u zvanični kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), koja je propisala najoštrije mere zaštite od korona virusa.

Iz čajetinske opštine navode da je zainteresovanost ekipa za učešće ogromna, a pored ekipa i vozača iz Holandije, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Italije,

Francuske i regiona, posle dugog niza godina, učestvovaće i ekipa iz Španije – tim Kaha Rural.

Odmah po završetku te trke, 4. septembra kreće i Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, koja će trajati do 7. septembra.

Obe trke su podržali vlade i ministarstva omladine i sporta Srbije i Srpske, Fond Milan Panić, gradovi i opštine kroz koje trke prolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari