Naći rešenje za Šmida 1FOTO: RSS

Posle (ne)očekivanog kiksa na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u vidu remija sa Belgijom u Zrenjaninu (27:27), znatno izmenjena muška rukometna reprezentacija Srbije nastavlja borbu za EP gostovanjem kolegama iz Švajcarske, ove nedelje u Cugu (13.15).

– Žalimo zbog ispuštenih bodova od srede, jer znamo da smo kvalitetnija ekipa od belgijske. Na žalost, iz nekih objektivnih razloga, nismo uspeli da pokažemo to i na terenu. Pre svega, mnogo je novih igrača i ne poznajemo se dovoljno, pa će nam biti potrebno neko vreme da stvari profunkcionišu na pravi način. Bilo bi dobro da se to desi već protiv Švajcaraca. Uprkos okolnostima idemo po pobedu – objašnjava desno krilo „orlova“ Bogdan Radivojević.

Domaćin je u prošlom kolu pružio dobar otpor snažnoj Hrvatskoj (28:31), što je razlog više za potpunu mobilizaciju igrača i stručnog štaba predvođenog novim selektorom Nenadom Peruničićem.

– Imaju dosta dobrih igrača, u stvari cela postava im je odlična. Dosta ih igra u domaćem Kadetenu iz Šafhauzena, a dosta njih su članovi klubova iz najjače lige Nemačke, pa se dobro međusobno poznajemo. U sitnoj su prednosti zbog toga što meč igraju kod kuće, ali to ne bi trebalo da nam bude ne znam kakva prepreka. Važno je da se opustimo, sastavimo se u odbrani i da svako trči za svakoga. Moramo drugačije nego u Zrenjaninu.

I, naravno, mora se naći način da se neutrališe najbolji igrač Bundeslige Andi Šmid, čak sedmostruki strelac u prvom poluvremenu na meču sa Hrvatima.

– Šta reći što ljudi već ne znaju o njemu?! Savršeno sarađuje sa pivotmenom, ima super konekciju i sa ostalima, u svakom sekundu može da postigne gol. Na sve moguće načine. Moramo da se skupimo u sredini – jasno je Radivojeviću, inače Šmidovom saigraču iz Rajn Nekar Levena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari