Nadal: Hladno je, nismo fudbaleri 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Rafael Nadal je bio na visini zadatka i protiv neustrašivog Janika Sinera, mada mu je 19-godišnji Italijan oduzeo dosta energije i nerava u meču od tri seta (7:6 (7:5), 6:5, 6:1), ali posle duela završenog posle ponoći više se bavio uslovima za igru na Rolan Garosu 2020. nego svojim 13. plasmanom u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske i činjenicom da se sa „Filipa Šatrijea“ vraćao sa titulom svaki put kada bi ušao među Top 4.

– Naravno da nije sjajno završiti meč u 1.30 ujutru. Ali problem je vreme. Previše je hladno za igranje. Iskreno, mnogo je hladno za tenis, zar ne? Znam da fudbaleri igraju u ovakvim uslovima, ali je to malo drugačije. Oni se sve vreme kreću. Mi stajemo, vraćamo se, pa stajemo kod promene servisa. Ovo je sport u kojem se često staje. Mislim da je malo opasno za telo igrati u ovakvim uslovima – izjavio je trofejni Španac, uveren da neke stvari ipak mogu biti izbegnute da organizatori drugačije postupaju.

– Ne znam zašto su stavili pet mečeva na „Filip Šatrije“. To je bilo rizično. Video sam odmah kada su objavili raspored da postoji šansa da se nekoliko mečeva igra dugo. To se i dogodilo. Ja sam se samo trudio da budem strpljiv, da prihvatam sve i budem pozitivan. To je ono što sam i radio – otvoren je Majorčanin, koji bi za vikend mogao da se izjednači sa Rodžerom Federerom u broju GS trofeja (20).

Da bi uopšte došao u priliku da stigne Švajcarca mora danas da 10. put savlada Dijega Švarcmana, odnosno revanšira se Argentincu za jedini poraz – na mastersu u Rimu, pre nekoliko nedelja.

– Naravno da je to izazov. Kada izgubite od nekoga to je zbog toga što je on igrao dobro. Sada je imao neverovatan meč protiv jednog od najboljih tenisera sveta, bez sumnje, posebno na ovoj podlozi. Biće pun samopouzdanja. Dve nedelje u nizu… Igrao je finale Rima, sada polufinale ovde. Tamo me pobedio, to je ogromno samopouzdanje za njega. Znam to. Trudiću se da odigram najbolje što mogu, da igram svoju igru, budem agresivan, uradim nešto drugačije nego što sam u Rimu, naravno – zaključio je Nadal, čiji je rival u četvrtfinalu na kraju petočasovne borbe izbacio šampiona poslednjeg US opena Dominika Tima (7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari