Nadal je broj jedan na šljaci 1Foto: EPA-EFE/ RHONA WISE

Najbolji teniser sveta Novak Đoković tvrdi da nije favorit za osvajanje prvog ovosezonskog Mastersa na šljaci u Monte Karlu iako je prvi nosilac turnira.

Srpski teniser u Monte Karlu brani samo 90 bodova, pošto je prošle godine u trećem kolu ispao od Dominika Tima.

– Mislim da je očigledno da je Rafa uvek prvi favorit na svakom zemljanom terenu, gde god da se igra, i to se ne menja. On je još uvek tu. Ako je fizički fit, on je broj jedan na šljaci, i to su jasne stvari – rekao je Đoković.

Novak je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, dok će se danas u drugom kolu sastati sa Filipom Kolšrajberom koji je juče savladao Danijela Tara sa 2:0 (6:1, 6:3). U međuvremenu, juče je sa bratom Markom izgubio u dublu od Huana Kabala (Španija) i Roberta Faraha (Kolumbija) – 0:2 (1:6, 3:6). Novak je inače do sada dva puta u singlu osvajao Monte Karlo (2013. i 2015.).

– Fizički je veoma zahtevno igrati na šljaci, ali i taktički, jer morate biti strpljivi, uporni i istrajni. To je najsporija podloga, a ova u Monte Karlu, verovatno najsporija među najsporijima. – dodao je Đoković.

Srpski teniser ne krije da je u Monte Karlu u blagoj prednosti u odnosu na rivale zato što to tamo živi.

– Sjajno je igrati kod kuće. Živim ovde i koristim taj teren poslednjih 15 godina. Naravno, mnogo je mirnije na njemu u vreme kada nije turnir… Sada je to samo drugačiji svet, ali prihvatam ga, sviđa mi se to i jedva čekam da zaigram. Ovo je definitivno jedan od mojih omiljenih turnira – zaključio je Đoković.

Dušan Lajović je juče u prvom kolu savladao Maleka DŽazirija sa 2:0 (6:4, 6:4). Naredni rival biće mu pobednik meča između Gvida Andreoćija i Davida Gofana. Laslo Đere je u prvom kolu izgubio od Gvida Pelje sa 1:2 (7:6, 2:6, 4:6). Argentinac će se u drugoj rundi sastati sa Marinom Čilićem.

Nole juri rekord DŽimija Konorsa

Novak Đoković je i dalje na prvom mestu ATP liste sa 11.070 bodova, ispred Rafaela Nadala (8.725) i Aleksandra Zvereva (6.040). Srpski teniser je u karijeri do sada bio 247. nedelja na prvom mestu, čime je na petom mestu večite liste najboljih tenisera. Najviše nedelja na prvom mestu (268) i dalje ima čuveni DŽimi Konors. Laslo Đere je i dalje 32. teniser sveta, dok je Dušan Lajović takođe ostao na 48. mestu. Miomir Kecmanović je pao za dva mesta i sada je 92. na svetu. Nikola Milojević je popravio plasman za 19 mesta (164), dok je Janko Tipsarević na 318. poziciji ATP liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari