Nadal: Nemam jasno mišljenje o Đokovićevoj deportaciji 1foto EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Šesti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da nije upoznat sa detaljima i da nema jasno mišljenje o odluci da se zabrani ulazak Novaku Đokoviću u Australiju, preneli su danas španski mediji.

„Ne znam. Naravno ovo što se dešava nije dobro ni za koga. Ali ne mogu da imam jasno mišljenje, kada nisam upoznat sa detaljima. Čini se kao nezgodna situacija, ali na kraju dana, jedino što mogu da kažem jeste da smo prolazili kroz izazovna vremena i da su mnoge porodice patile u poslednje dve godine tokom pandemije“, rekao je Nadal.

Đokoviću je juče u Melburnu odbijena viza, a on se trenutno nalazi u hotelskom karantinu, nakon što je odlučio da se žali na odluku o deportaciji.

Prethodno je prvi teniser sveta saopštio da će nastupati na prvom ovosezonskom grend slem turniru Australijan openu, nakon što je dobio medicinsko izuzeće, u vezi sa obaveznom vakcinacijom protiv korona virusa.

Španski teniser je dodao da razume ljude u Australiji, koji su tokom pandemije nekoliko puta bili u karantinu, kao i da veruje u preporuke lekara, da se treba vakcinisati protiv korona virusa.

„To je moje mišljenje. Imao sam korona virus. Dvaputa sam vakcinisan. Ako to učiniš, nema nikakvog problema da igraš ovde. To je jedino jasno“, rekao je 35-godišnji teniser.

Nadal je ocenio da je prvi teniser sveta mogao bez problema da igra u Australiji.

„Doneo je odluke, svi imaju pravo na to, ali isto tako postoje posledice. Naravno da se nikome ovo ne dopada. Na neki način mi ga je žao. Ali sa druge strane, znao je za uslove nekoliko meseci i doneo je takvu odluku“, zaključio je Nadal.

Australijan open se održava od 17. do 30. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari