Nadal nezadovoljan terminom, podloga po ukusu Đokovića 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Puno kontroverzi izazvao je termin odigravanja susreta Đoković – Nadal u četvrtfinalu Rolan Garosa jer se smatra da večernji termin više odgovara Đokoviću.

Naime, niže temperature menjaju uslove igre na šljaci, lopta se kreće brže i više odskače.

Na kraju je organizator, odnosno direktorka turnira Ameli Morezmo, navodno na zahtev televizijskih stanica koje imaju pravo na emitovanje direktnih prenosa širom sveta, odlučila da meč bude poslednji na programu na centralnom terenu „Filip Šatrije“ i neće početi pre 20.45 sati.

Nadal je a gotovo apelovao da mu se ispuni želja da igra u dnevnom terminu, rekao je da je Rolan Garos upoznao po danu i zato bi voleo po danu i da igra.

Karlos Moja smatra da su organizatori bilo pomalo nekorektni prema rekorderu turnira.

Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo„, izjavio je Moja.

U Francuskoj, Amazon Prajm ima ekskluzivno pravo prenosa mečeva u večernjoj sesiji kao deo ugovora vrednog 15 miliona evra, što im daje veću moć u odnosu na francusku televiziju, koja ima ugovor od deset miliona evra za dnevne mečeve, ali i veću ukupnu gledanost.

Meč Novaka i Rafe će ipak svi moći da gledaju besplatno u Francuskoj, ali to ne zanima Nadala, koji će svakako osećati izvesnu gorčinu zbog odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari