Nadal odustao u Parizu, Novak ponovo prvi na svetu 1Foto: FoNet-Ap

Španski teniser Rafael Nadal odustao je od učešča na mastersu u Parizu, a to automatski znači da će od ponedeljka Novak Đoković ponovo biti prvi na ATP listi, piše N1.

Rafael Nadal je ove nedelje imao šanse da na mastersu u Parizu, u slučaju da ode korak dalje od Novaka Đokovića, ostane na prvom mestu. Srbin je počeo turnir pobedom protiv Žoaoa Souze, dok je Španac trebalo u sredu da igra protiv Fernanda Verdaska, prenosi N1.
Ipak, nešto pre početka meča saopšteno je da se Rafael Nadal povukao sa turnira zbog „stomačnih problema“.Čak i da Novak Đoković ne pobedi tenisera iz BiH Damira Džumhura u četvrtak, on će biti od ponedeljka najbolji na svetu. Srbin će po trenutnoj računici imati 7.535 ATP bodova, a Nadal 7480 bodova na drugom mestu. Najbolji srpski i svetski teniser će moći tu razliku i da poveća u zavisnosti od rezultata u glavnom gradu Francuske, navodi N1.Novak Đoković će od ponedeljka 5. novembra početi svoju četvrtu vladavinu na ATP tronu, koji je poslednji put držao 6. novembra 2016. Novak će u ponedeljak započeti svoju 224. nedelju na ATP listi.

„Osećao sam da imam probleme u predelu stomaka, naročito kada serviram. Razgovarao sam sa lekarom i on mi je preporučio da ne treba da igram. Moglo je da dođe do pucanja mišića, što bi mogao da bude veliki problem. Ovo je za mene bila teška godina što se tiče povreda, a nisam želeo da rizikujem drastične stvari“, rekao je Nadal.

Španac je rekao i da ne zna da li će igrati na Završnom mastersu u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari