Nadal: Operacija dobro prošla 1Foto: FoNet-Ap

Španac Rafael Nadal, trenutno drugi teniser sveta, zbog povrede skočnog zgloba desne noge odustao je od završnog mastersa u Londonu, a danas je na svome zvaničnom Tviter profilu napisao da je operacija prošla dobro.

„Hvala svima na porukama podrške, koje sam dobio juče i danas. Operacija je prošla dobro. Ipak, primorani smo da odložimo egzibiciju za pomoć ljudima koji su pogođeni poplavama na Majorci“, napisao je Nadal, prenela je agencija Anadolija. Još nije poznato da li će španski teniser ipak morati potpuno da otkaže egzibicioni meč s Novakom Đokovićem u Saudijskoj Arabiji koja je zakazana za 22. decembar.

Agencija podseća da je Nadal u ponedeljak saopštio da je odlučio da zbog povrede ne igra na Mastersu u Londonu. Španac nije igrao posle US Opena jer je imao problema s povredom desnog kolena. Očekivalo se kako će zaigrati na nedavno završenom Mastersu u Parizu, ali se i na tom turniru povukao pre prvog meča, a razlog za odustajanje je bio problem sa stomačnim mišićima.

Iako su se organizatori Mastersa u Londonu nadali da bi Nadal možda mogao nastupiti na tom turniru, 32-godišnji Španac je na Tviteru potvrdio da se to ipak neće dogoditi. Umesto Nadala na Mastersu u Londonu, koji će se održati od 11. do 18. novembra, igraće Amerikanac Džon Isner. Posle ovakve odluke španskog tenisera, Novak Đoković, trenutno prvi teniser sveta, ostaće na vrhu ATP liste i na kraju sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari