Nadal sve bliži tronu 1

Rafael Nadal i Rodžer Federer posle osam godina ponovo su prvi nosioci Rodžers kupa u Kanadi, što je logičan ishod njihovog spektakularnog povratka tokom koga je Švajcarac osvojio Australijan open, Vimbldon, Indijan Vels i Majami, a Španac Rolan Garos, Madrid, Monte Karlo, ali i odsustva povređenih Endija Mareja, i Novaka Đokovića sa turnira.

Istovremeno, Rodžers kup donosi priliku Nadalu da nakon 2014. ponovo postane najbolji igrač sveta pod uslovom da stigne do polufinala. Na tom putu njegovi mogući rivali biće Borna Ćorić ili kvalifikant (drugo kolo), Džon Izner ili Huan Martin del Potro (treće kolo), Miloš Ranić (četvrtfinale). Rodžer Federer, koji je postavljen za drugog nosioca, ima nešto lakše protivnike pa ga u drugoj rundi verovatno očekuje Vasek Pospišil, u trećem kolu mogući protivnik mu je DŽek Sok, dok bi u četvrtfinalu mogao da izađe preko puta Keija Nišikorija, koga je pobedio u poslednja tri međusobna duela.

Na ATP listi pre početka Rodžers kupa vodi Endi Marej sa 7.750 bodova, koliko će imati i posle ovog turnira, jer se neće pojaviti na terenu, Rafael Nadal je drugi sa 7.465, a slede Federer sa 6.545, Stan Vavrinka (5.780) i povređeni Novak Đoković (5.325), koji je završio sezonu.

Troicki startuje protiv Kirjosa

Drugi najbolji srpski teniser Viktor Troicki igraće Rodžers kup tokom naredne nedelje. Njegov prvi protivnik biće Nik Kirjos, sa kojim se do sada nije sretao. Australijanac je prethodno učestvovao na Vimbldonu, ali je morao da odustane od grend slema na travi tokom prvog meča zbog povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari