Nadal sve dalje od povratka, sada i Rolan Garos po znakom pitanja: Telo mi ne dopušta da igram, pokušavam sve, ali sam nemoćan 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Nekada najbolji teniser sveta Rafael Nadal otkazao je učešće na mastersu u Monte Karlu, a kako kaže više nije siguran kada bi mogao da se oporavi od povrede stomačnih mišića.

Španac je pauzirao prethodne godine u želji da se potpuno zaleči kako bi zdrav odigrao poslednju sezonu u karijeri, ali se u januaru povredio na turniru u Brizbejnu i od tada nije odigrao nijedan zvanični meč.

„Moje telo mi ne dopušta da igram. Teško mi je, svakog dana pokušavam da rešim probleme, ali je realnost da u ovom momentu nisam u poziciji da se takmičim „, rekao je Nadal za televizijsku stanicu Movistar.

Sezona na šljaci je počela, bliži se Rolan Garos, ali još uvek nema naznaka kada će se Nadal vratiti.

„Na ličnom nivou sve je u redu, ali je na profesionalnom veoma teško. Suočavaš se sa nekim lošim trenucima koje nisi ni zamišljao da mogu da ti se dogode. Ništa ne isključujem, ni turnir u Barseloni ili Madridu. Ipak, u ovom momentu ne mogu da igram nigde zbog tih problema“, dodao je teniser koji je 14 puta trijumfovao na Rolan Garosu.

Kako kaže, problem je isključivo fizičke prirode.

„Mnogi ljudi imanju mentalne probleme. Imam ih i ja kada ne mogu da ispunim određene ciljeve, ali ovog puta je stvar fizičke prirode. Imam promene sa abdomenom od kada sam se vratio iz Australije i pokušavam razne stvari. Idemo postepeno“, zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari