Nadalu 14. Rolan Garos, 22. gren slem u karijeri 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rafael Nadal osvojio je svoju 14. titulu na Rolan Garosu, 22. ukupno na Gren slem turnirima i svoje najveće rivale Đokovića i Federera ostavio na „bezbednoj distanci“ od po 20 trofeja.

Kasper Rud nije bio dovoljno ozbiljan rival u finalu-3:0 (6:3, 6:3, 6:0). Igrač koji će od ponedeljka biti šesti na svetu, a koji je ponikao i stasao u Rafinoj akademiji, nije bio dovoljno dobar da Nadalu nanese prvi poraz u finalima Rolan Garosa, a tek četvrti na drugom grend slemu sezone.

Ni u jednom trenutku Norvežanin nije nagovestio da bi mogao da uzme makar set, jer je nakon brejkova koje je pravio u prvom i drugom, odmah dozvoljavao Rafi da uzvrati istom merom.

Očigledno je da je pobednik ovogodišnjeg gren slema u Bulonjskoj šumi bio rešen još posle četvrtfinala Španca sa Novakom Đokovićem, jer su Nadala na pariskoj šljaci u poslednje dve decenije pobedili samo Đoković (dva puta) i Robin Soderling.

Nakon toga, u polufinalu mu je meč predao Aleksander Zverev, mada ishod verovatno ne bi bio drugačiji i da nije bilo teške povrede Nemca. Projekcija je bila da se u finalu mogli da ga čekaju Rubljov, Čilić, Rud ili Rune – igrači bez ijedne Masters ili Grend slem titule na zemljanoj podlozi.

Rafa je osvojio i drugi Grend slem ove godine, nakon što je prethodno bio najbolji na Australijan openu (tada bez Đokovića). Do trijumfa na Rolan Garosu došao je uz samo tri izgubljena seta tokom celog turnira, od čega dva od Ože-Alijasima, a jedan od Novaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari