Nadalu predstoji mirovanje 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Napuklo je rebro Rafaelu Nadalu tokom poslednjeg mastersa u Indijan Velsu što je bio razlog njegove slabije partije u finalu protiv Tejlora Frica. Izdržao je Španac meč do kraja, ne bi li pokvario osećaj Amerikanca osvajanjem prvog mastersa u karijeri, ali je nakon duela postalo jasno da bolovi koje je osećao tokom turnira nisu bili bezrazložni, naprotiv. Nadal je nedugo zatim objavio da će morati na nešto dužu pauzu, zbog koje će propustiti uvodne turnire u sezoni na šljaci (Monte Karlo i Barselona).

Njegov lekar, doktor Kotoro, poručio je da Nadal prevashodno mora da miruje kako bi neutralisao konstantnu bol, a da će posle toga početi sa laganim treninzima, u skladu sa mogućnostima.

„U pitanju je takva povreda koja zahteva mirovanje. Naš prvi zadatak je da uklonimo bol. A, kada to uspemo, onda će Rafa početi da trenira onoliko koliko bude mogao. Njegov prag tolerancije bola je veoma visok. Sa svim tim na umu i evolucijom u načinu oporavljanja, probaćemo sve da skratimo period oporavka. Uobičajena je pauza od četiri do šest nedelja“, poručio je Kotoro.

Ideja je da Nadal sigurno nastupi na mastersu u Madridu, koji počinje 26. aprila i trajaće do 8. maja. Samo dve nedelje kasnije, startovaće Rolan Garos. Nadal je sjajno započeo sezonu osvajanjem dva turnira u Australiji, među kojima je bio i prvi grend slem u sezonu, kao i Akapulka, pre nego što je stigao u Kaliforniju. Da je bio zdrav, verovatno bi produžio slavljenički niz u finalu Indijan Velsa protiv Tejlora Frica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari