Najbolji smo tim posle Amera 1Foto: STARSPORT

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, sredinom jula okupiće izabranike u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

„Orlovi“ će doputovati na Mundobasket kao zvanični vicešampioni planete. U javnosti vlada većinsko mišljenje da Srbija ima snage i kvaliteta da se ponovo bori za finalnu utakmicu i potencijalno novi duel sa Amerikancima, a verovatnoća za tako nešto naglo bi porasla ukoliko bi se pozivu odazvao fenomenalni Nikola Jokić.

As Denver Nagetsa još uvek je neodlučan po tom pitanju, trenutno se nalazi u svom Somboru i vreme posvećuje svojim trkačkim konjima koji su nedavno imali takmičenje u Subotici. Kako vreme prolazi, sve više reprezentativaca pitano je za mišljenje u vezi sa potencijalnim izostankom Jokića, koji je do sada jedini nastup za Srbiju imao na Olimpijadi u Riju 2016. U razgovoru za „Alternativnu televiziju“ Nemanja Bjelica, košarkaš Sakramenta, naglasio je da nikoga ne treba tereti da igra za reprezentaciju.

– Ne verujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju. Svako ko ne igra verovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš – razmišljanja je Bjelica, koji reprezentaciju doživljava kao veliku porodicu.

– Pričao sam sa Divcem i Stojakovićem oko toga. Mene je baš zanimalo kako je to izgledalo u njihovo vreme. Složili smo se da period koji provedeš sa reprezentacijom zaista ne može da se poredi ni sa čim. Zabavno je, kratko traje, ali je zaista lep osećaj – naglasio je srpski as, koji smatra da „orlovi“ u Kini mogu do medalje, čak i one najsjajnije.

– Mi smo, igrački gledano na papiru, posle američke, najbolja reprezentacija na planeti. Svidelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lepu priliku u Kini da napravimo uspeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Žreb nisam gledao, ali računica je jasna – pobediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu. Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju. E sad, da li će to da bude svetska, evropska ili olimpijska to ćemo da vidimo – podvukao je Bjelica, koji sa reprezentacijom Srbije ima srebra sa Mundobasketa 2014. i Evropskog prvenstva 2009.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari