Najgore šutersko veče u karijeri Stefa Karija 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U noći između utorka i srede igran je derbi najboljih ekipa u Zapadnoj konferenciji. Finiks je kod kuće uspeo da savlada Golden Stejt, uprkos povredi Devina Bukera, a zahvaljujući i najgorem šuterskom izdanju Stefa Karija u karijeri (104:96).

Sansi su tako produžili niz nepobedivosti na 17 utakmica i pokazali spremnost da i bez Kaminskog i Šarića, dve važne opcije u centarskoj liniji, budu, ne samo konkurenti za visok plasman u konferenciji, već i da naprave iskorak u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su poraženi od Milvoki Baksa u velikom finalu.

Finiks je protiv Voriorsa došao do 18. ovosezonske pobede (isto kao i Golden Stejt, ima još tri poraza) na način da je uspeo da zaustavi Stefa karija i svede ga, za njega, na mizernih 12 poena.

Zapamtiće Kari gosotvanje u Arizoni po tome što je u Finiksu imao najlošije šutersko veče u briljantnoj karijeri. Bek Voriorsa trenutno u proseku ubacuje čak pet trojki po utakmici i za njega ubačenih 12 poena ima simboliku košgeterskog neučešća na utakmici.

Kari je u Finiksu ubacio svega šetiri šuta iz igre, iz 21 pokušaja, što je bila i posledica odlične defanzive Mikaela Bridžisa, pa i Krisa Pola.

Čak i kada je povredu doživeo Devin Buker, Sansi su kontrolisali stvari i bez sjajnog strelca upisali pobedu. On se požalio na probleme sa zadnjom ložom, otišao je u svlačionicu i do kraja se nije vraćao. Čekaju se detaljniji pregledi, kako bi se znalo da li ga čeka i kolika pauza.

Sansi su vodili čitavim tokom drugog poluvremena, plesao je motivisani Kris Pol i na kraju uz pomoć Deandrea Ejtona popunio prazninu koja je nastala Bukerovom povredom.

Bio je na ivici tripl-dabla, a nije mu mnogo nedostajalo i za kvadrupl-dabl – 15 poena, 11 asistencija, šest skokova i pet ukradenih loptu.

Ejton je takođe imao dabl-dabl sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti. Ispratili su ih Džej Krauder i Kamerun Džonson sa po 16 poena, dok je Buker za 15 minuta u igri uspeo da upiše 10 poena uz svoje ime.

Kod Golden Stejta se izdvojio sve bolji Džordan Pul, koji je u prvoj deonici ubacio 15 poena, da bi susret okončao sa 28. Oto Porter je dodao 16, dok je dvocifren bio i Endru Vigins. Drejmond Grin je bio blizu dabl-dabla (11 skokova i osam poena).

Nemanja Bjelica je proveo 15 minuta na terenu ubacivši četiri poena uz šest skokova i dve asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari