Naravno, Crvena zvezda brani trofej Kupa Radivoja Koraća 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Očekivana odluka Upravnog odbora crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde putuju u Niš, gde će učestvovati na završnom turniru takmičenja (15 – 18. februar) u kom su osvojili prvi od tri prošlosezonska trofeja.

Iako je sve do današnjeg glasanja čelnika kluba sa Malog Kalemegdana odlagana odluka o evrentualnom bojkotu, zbog Košarkaškog saveza Srbije i Partizana.

Predsednik Nebojša Čović u više navrata je izjavljivao da se razmišlja o bojkotu, u znak protesta zbog nekažnjavanja večitog rivala za neigranje završnice poslednje Superlige.

Međutim, cela sportska čaršija je znala da nema ništa od toga i da će Duško Ivanović zajedno sa ekipom put juga naše zemlje i probati da produži vladavinu crveno-belih u KRK.

U pauzi između borbi za plasman u Top osam Evrolige i mečeva ABA lige, gde su crveno-beli sa prethodnim trenerom Dejanom Radonjićem takođe pokorili konkurenciju u sezoni 2021/2022.

I to voljom 18 članova najužeg rukovodstva, koliko ih je bilo protiv povlačenja iz Kupa Radivoja Koraća. Samo jedan član je digao ruku za drugu opciju, a dvoje glasača je ostalo uzdržano.

„Igraćemo Kup Radivoja Koraća. Upravni odbor je izglasao da ipak igramo. Međutim, nas niko ništa ne pita, samo odredi gde igramo, kad igramo, kako igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno ili nije. Međutim, tu je bilo mnogo problema. Nemamo ništa protiv Niša, dugi niz godina smo dole, a odluku smo doneli zbog košarke u Srbiji…“, potvrdio je na večerašnjoj konferenciji za medije predsednik kluba Nebojša Čović.

Zvezdin prvi, četvrtfinalni rival je Borac iz Čačka, a taj meč je predviđen za 16. februar, od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari