Narodna stranka o dodeli novca sportskim klubovima: Vranjski sport survan na najniže grane 1Foto: Radmila Marković

Gradski odbor (GrO) Narodne stranke u Vranju saopštio je da je „sramna“ dodela budžetskog novca sportskim klubovima.

Zato su se predstavnici ove partije direktno obratili gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i većniku za sport i omladinu Nenadu Đorđeviću, koje su označili direktnim krivcima za stanje u vranjskom sportu, nezadovoljni načinom na koji gradski čelnici o njemu brinu.

Kako su oni saopštili, „povodom još jedne sramne dodele sredstava sportskim klubovima u Vranju od strane grada, koja je izazvala negativne i burne reakcije građana i sportskih radnika, Gradski odbor Narodne stranke Vranje se ovim putem, još jednom, po ko zna koji put na ovu temu, iz godine u godinu, obraća gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i većniku za sport Nenadu Đorđeviću sa pitanjem da su oni definitivno odlučili da unište vranjski sport?“

Prema istim informacijama, ranije su već ugašeni KK „JUG“ i OK „Mladost“, a sada su se izgleda nameračili da ugase i FK „Dinamo“ i OK „ŽOK“.

Narodna stranka, kako navodi u saopštenju, pita kojom su se logikom gospodin većnik za sport i gospodin gradonačelnik vodili kada su FK Mineralcu iz Vranjske Banje, članu najniže fudbalske lige u Srbiji, dodelili 4,5 miliona dinara, a FK Dinamu, članu srpske lige 6,5 miliona dinara.

„Takođe, da li je normalno odbojkaškom klubu „Panteri“ dodeliti 5,5 miliona dinara, a ženskom odbojkaškom klubu „ŽOK“ 4 miliona, premda se „ŽOK“ takmiči u drugoj ligi Srbije, a „Panteri“ dva ranga niže? Da li je dotična gospoda, koja upravlja gradskim budžetom, svesna da će i Dinamo i ŽOK teško funkcionisati sa dodeljenim sredstvima, te da će i njihov opstanak biti doveden u pitanje“, navode oni.

Prema njihovim rečima, zabrinjava ih odluka „ovog dvojca koji ozbiljno pretenduju da postanu grobari vranjskog sporta, jer su isti sveli na najniže grane. Mi smo godinama unazad upozoravali da će do toga doći, a dokaz da se vranjski sport uništava je i gašenje Sportskog saveza.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari