Nastasić se vratio u Fiorentinu 1Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Štoper će u novom (starom) klubu igrati sa još dvojicom partizanovaca

Onog trenutka kada je Šalke ispao u Cvajtu bilo je jasno da će Matija Nastasić kao jedan od onih koji najviše zarađuju otići iz Gelzenkirhena. Rudari plivaju u dugu od 217 miliona evra, pa im je bitan otpust svakog ko ima jak ugovor, kao što je novo (staro) lice u redovima Fiorentine. Član druge fudbalske lige Nemačke dužan mu je platiti otpremninu od pola miliona evra, ali će u isto vreme uštedeti 4.500.000.

Iskusni štoper je prošao lekarske preglede, pa ostaje samo da potpiše ugovor na dve godine i počne svoj drugi mandat u klubu iz Firence i Seriji A. Svojevremeno je bez debija u seniorskom timu Partizana prešao u Violu, gde ga sada čekaju još dvojica bivših članova crno-belih. Centralni defanzivac Nikola MIlenković je ovog leta produžio ugovor, dok se oko (ne) odlaska golgetera Dušana Vlahovića još lome koplja.

U isto vreme, nekadašnji fudbaler Mančester sitija vratio se i u reprezentaciju Srbije, na nagovor selektora Dragana Stojkovića. I konkurisaće za septembarske mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari