"Nastavićemo da budemo rame uz rame sa FSS": Diplomatska istupanja predstavnika UEFA i FIFA, uz pohvale radu Piksija, Šurbatovića i "njegovog tima" 1foto: Starsport

Izaslanici krovnih organizacija pozdravili konstituisanje Skupštine Fudbalskog saveza Srbije u novom sazivu.

„Posebno bih hteo da skrenem pažnju na odluku Nenada Bjekovića da povuče kandidaturu. Izrazio bih divljenje zbog načina na koji se poneo u toj situaciji. Povlačenjem te kandidature, znači da će morati da budu održani novi izbori u skladu sa Statutom FSS.  Zahvaljujući reformama, srpski savez ima jaku pravnu osnovu, temelj preko potrebne stabilnosti na svim nivoima.

Gospodin Šurbatović i njegov tim rade sjajan posao, na svim poljima, muškog i ženskog fudbala, futsala… Najvažnije je ono šta radi selektor Dragan Stojković sa njegovim „orlovima“, to mora da bude prioritet čitave zajednice unutar države. Voleo bih da se u nokaut fazi nađu moja Švajcarska i Srbija. Piksiju želim sve najbolje, da pruže nezaboravne trenutke…

Nastavićemo da budemo rame uz rame sa FSS, spremni da ispratimo i pomognemo u izbornom procesu“, prokomentarisao je Luka Nikola, u svojstvu predstavnika Evropske fudbalske federacije.

Poput kolege iz UEFA i izaslanik Međunarodne fudbalske federacije izrazio je zadovoljstvo time što su se novi delegati iz drugog pokušaja okupili u potrebnom broju. Bez obzira što višemesečni izborni proces nije završen izborom novog predsednika FSS, jer se jedini kandidat Nenad Bjeković, pod pritiskom Crvene zvezde i njenih istomišljenika, povukao danas iz trke.

„Radili smo zajedno na amandmanima i statutarnim rešenjima. Želim vam uspeh na Mondijalu u Kataru, takođe, oduševljen sam usponom ženskog fudbala. Pobeda nad Nemačkom nije slučajna. Nismo u ponedeljak imali kvorum, danas imamo… Najbitnije je da srpski fudbal ima stabilnost i da se pridržava pravnih normativa. Nastavićemo da podržavamo fudbal u Srbiji“, poručio je Elhan Mamadov u ime FIFA, koja je sa UEFA insistirala da naš Savez što pre dobije predsednika u punom mandatu, jer je Nenad Bjeković samo zamenik Slaviše Kokeze, koji je dao ostavku pre godinu i po dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari