Natalija Stevanović posle senzacionalne pobede nad Karolinom Pliškovom: Pojela sam vimbldonsku travku, sada je polufinale moj cilj 1Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Srpska teniserka Natalija Stevanović napravila je jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Vimbldonu jer je u meču prvog kola eliminisala Karolinu Pliškovu (6:2, 6:3), finalistkinju ovog turnira 2021. godine.

Trenutno 225. igračica na WTA listi je na svom debitantskom meču na gren slem turnirima bila bolja od 19. igračice sveta nakon neverovatne serije od sedam osvojenih gemova, tokom koje je osvojila prvi set i stekla odlučujuću prednost u drugom.

– Toliko emocija, ali sam ostala mirna. Kada sam gledala žreb sa mužem i trenerom navijali smo da igram sa Pliškovom i izašlo je moje ime. Ona mi odgovara po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis. Bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje – izjavila je 28-godišnja Nišlijka.

Ona je objasnila kako je sačuvala smirenost u najvažnijim momentima meča.

– Probila sam led u kvalifikacijama, prošla je trema i jeza još na prvom meču. Jeste ovo moj prvi gren slem, ali smo odavno gradili moj stil i igru – rekla je Stevanovićeva, a zatim dodala da nije posumnjala da će pobediti Pliškovu ni kad je propustila četiri meč lopte:

– Imala sam sličnu situaciju na jednom meču u kvalifikacijama, taj meč mi je bio u glavi. Normalno je da koncentracija padne, ali je brzina kojom ću se vratiti bitna. Znala sam da će se to desiti protiv Pliškove, ali mi je posle meča trener rekao da sam fenomenalno održala koncentraciju.

Po završetku meča Natalija je, poput Novaka Đokovića, pojela nekoliko travki vimbldonske podloge.

– Novak je inspiracija, takve tvari su potrebne da bi se osetila atmosfera i energija. Kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to ne nema smisla.

Ona je potom najavila i duel sa narednom protivnicom, Tamarom Korpač iz Nemačke.

– Biće to težak meč, njena omiljena podloga je šljaka. Igrala sam u dublu protiv nje i dobile smo je lagano Japanka i ja. Šta će biti videćemo, taktika će biti drugačija

Srpska teniserka je izjavila da joj je cilj plasman u polufinale Vimbldona.

– Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo toga u karijeri, imam 28 godina, sazrela sam. Sa 22 godine sam imala operaciju jetre, kad sam se vratila, imala sam nekoliko kilograma manje. Pola stomaka mi je isečeno, dugo sam se vraćala u formu, puno mi je trebalo da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone i sada se najtežim kad se setim -rekla je srpska teniserka, a potom poručila svojim navijačima da će dati svoj maksimum u nastavku turnira:

– Mogu da obećam Srbiji potpunu predanost, plan je da budem konstantna. Moj muž, trener, fizioterapeut i ja guramo sami i zato je teško. Želim da inspirišem mlade, da pružim ljubav i znanje i nadam se da ću biti na potrebnom nivou – rekla je Natalija Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari