Natho za treću pobedu Partizana u nizu 1Foto: STARSPORT

Iskusni vezista iz Izraela postigao gol u oba poluvremena, za pozitivnu najavu revanša sa Dunajskom Stredom.

Fudbaleri Partizana nalaze se u pobedničkoj seriji, jer su posle goleade na superligaškoj premijeri sa Proleterom i minimalca u prvom delu dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, sa Dunajskom Stredom, na njenom terenu slomili i Vojvodinu u derbiju minulog prvenstvenog vikenda – 0:2 (0:1).

I to ponovo bez primljenog gola; dovoljno za dobro raspoloženje pred revanš ovog četvrtka u Slovačkoj gde će izabranici Aleksandra Stanojevića probati da naplate silne prokockane šanse iz beogradskih sat i po borbe i odu u duel sa snažnim Sočijem.

U prvih 15-ak minuta, crveno-beli nisu stvorili nijedan opasan napad, dok su crno-beli, bez dosadašnjih startera Markovića i Pantića u veznom redu, te Stojkovića među stativama (ide u Saudijsku Arabiju) odmah navalili prema golmanu Nikoli Simiću. I ekspresno poveli.

Dugo je trajala ta dobitna akcija, ponovo agilni Jović i Holender (počeo na desnom krilu) pokušavali su sa peterca da promene nulu na semaforu, dok odmena povređenog Aleksandra Miljkovića, njegov ofanzivno raspoloženi imenjak Lutovac, nije odložio loptu do Bibrasa Natha, a Izraelac sa 15-ak metara snažnim šutem prevario domaćeg čuvara mreže u četvrtom minutu.

I iza toga je „parni valjak“ vozio u svom ritmu, u isto vreme držeći rivala na bezbednoj daljini od Aleksandra Popovića i tražeći idealan trenutak za novo probijanje odbrane Vojvodine, dok je ova sa protokom vremena sve sigurnije reagovala na atake gostiju. A ostatak ekipe, u gotovo identičnom sastavu u odnosu na remi sa Crvenom zvezdom u prvom kolu, pokušavao da „iskontrira“ izjednačenje.

Par puta je otišao do kornera, ali to nije donelo ništa konkretnije Vojvodini osim dva izblokirana šuta u 16 metara. Sve skupa, tempo meča je izgubio na jačini, što je više išlo u prilog samouverenijem, organizovanijem i sigurnijem Partizanu, pa je u miru i plusu otišao na resetovanje. Mada sa žalom zbog Nathovog ukroćenog udarca u bonus 60 sekundi.

Šef stručnog štaba Vojvodine, Slavoljub Đorđević, na pauzi je promenio Novevskog (ušao Bastajić), ali i taktiku, pa je Vojvodina otresitije krenula prema rezultatskom egalu. Samo bez ikakvog posebnog efekta. Partizan ju je „puštao“ da se nada hvatanju slamke spasa da bi iz prvog ozbiljnijeg naleta u nastavku stavio ruku na tri boda. I opet je egzekutor bio iskusni organizator igre. Uradio je to sa slične distance, s tom razlikom što mu je sada pomogao Miloš Jojić, pošto je  pre toga proleteo po desnoj strani (58).

Da je rezervista Pantić kasnije bio nešto precizniji, odnosno da je Simiću popustila koncentracija pala bi i „trica“, ovako je samo Natho ostao zaveden kao strelac u protokolu, potvrdivši se u ulozi golgetera i mimo majstorkog izvođenja penala. Probao je i mladi Kabić da mu se pridruži, međutim više je želeo da unese neizvesnost u utakmicu nego što je zaista ugrozio, praktično, besposlenog Popovića.

I samo pojačao utisak o maksimalnom učinku Partizana u Novom Sadu, jer je tokom oba julska „izleta“ do „Karađorđa“ demonstrirao pobednički stav, uz agresiju i kvalitet na nivou tima koji bi da prekine četvorogodišnji Zvezdin šampionski niz.

Dok Vojvodini ostaje da vidi gde je grešila i zašto nije bila konkurentna kao u remiju sa Zvezdom i pobedi na stadionu Panevežisa, da joj se te stvari ne bi ponovile u drugog susretu sa litvanskim sastavom i ostavile je bez trećeg kruga trke za Ligu konferencije.

Navijači su tokom utakmice ponovo skandirali protiv Aleksandra Vučića, što može da se čuje na ssnimcima koji kruže društvenim mrežama.

„Jug“ protiv uprave

Na tribini sa tzv. organizovanim pristalicama Partizana osvanuo je transparent protiv Milorada Vučelića i najbližih saradnika predsednika kluba.

„Jak Jug je svima meta, raste konkurencija na tržištu pašteta. Uprava napolje“, kao jasna aluzija na aktuelnu borbu za prevlast u onom delu „grobara“ sa kriminalnim dosijeima poznatih policiji. Uz asistiranje i arbitriranje uticajnih faktora sa strane.

„Civil“ Stojković

Vladimir Stojković je gledao nov trijumf svog tima, ali ne u golmanskim rukavicama već iz VIP lože, pošto privodi kraju transfer u Saudijsku Arabiju, bivšeg Partizanovog trenera Vuka Rašovića, sa klupe Al Faihe.

Pojavljivanje kapitena tima iz Humske propraćeno je ovacijama navijača gostiju, zahvalnih na svemu što je nekada neprikosnoveni član A reprezentacije dao crno-belima tokom dve duge misije u redovima večitog rivala njegovog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari