Navijači čekaju u redovima da odaju poslednju počast Peleu 1EPA-EFE/IAN LANGSDON

Veliki broj navijača i Peleovih poštovalaca doputovalo je tokom vikenda u Santos kako bi legendi odali poslednju počast i ispratili ga na poslednje putovanje.

Prema njegovoj poslednjoj želji, Pele će biti sahranjen u svom Sanosu, na devetom spratu gradskog groblja, piše Sport Klub.

Na stadionu Santosa sve je još od nedelje spremno za poslednji pozdrav legendi.

U ponoć, u momentu kada je nova zamenila staru godinu, Fudbalski savez Brezila se oglasio na društvenim mrežama:

„Večnost.

Nedalja, 31. decembar, fotografija našeg kralja ukrašava prostorije saveza u Rio de Ženeiru.

Hvala ti na svemu, Pele.

Tvoja priča zauvek će ostati u srcu svakog ljubitelja fudbala“.

Navijači su celu noć čekali da kapije stadiona budu otvorne.

Ovo su petorica navijača koji su pred kapije stigli prvi i koji su čekali 14 sati kako bi dobili priliku da se poslednji put zahvale legendarnom fudbaleru.

Kako najavljuju brazilski mediji, Peleova majka Selest ipak će imati priliku da se oprosti od svog sina, odlukom porodice gospođa Selest prvih dana nije znala za njegovu smrt.

„Razgovarali smo, ali ona nije razumela kakva je situacija. Ona je u svom svetu. Otvorila je oči kada sam spomenula njegovo ime i samo je rekla – molićemo se za njega, ali ona nije svesna šta smo joj govorili“, ispričala je Peleova sestra Marija Lusija.

Peleova majka u novembru je napunila 100 godina.

Ceremonija sahrane nekrunisanog kralja fudbala počeće na stadionu Santosa. Kovčeg sa njegovim posmrtnim ostacima biće izložen na centru 24 sata pre nego što bude, na putu ka groblju, pronet ulicama Santosa.

Kovčeg će na stadion biti donet u 13 časova, a navijači koji su okupljeni ispred još od nedelje uveče pevaju Peleu u čast i prave, kako izveštavaju mediji, karnevalsu atmosferu.

U utorak će kovčeg biti pronet ulicom u kojoj živi Peleova majka, a prema svojoj želji, biće sahranjen na devetom spratu Memorijalnog groblja Ekumenika kako bi i tako mogao da gleda svoj grad.

Samom činu sahrane prisustvovaće isključivo članovi porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari